След редица слухове и информации за трансфера на италианската волейболна

...
След редица слухове и информации за трансфера на италианската волейболна
Коментари Харесай

Зайцев: Не изключвам възможността никога да не се върна да играя отново в Италия

След редица клюки и информации за прехвърлянето на италианската волейболна звезда Иван Зайцев от гранда Лео Шуус (Модена) в бронзовият медалист от Суперлигата на Русия Кузбас (Кемерово), които се трансфораха в същинска сага, прекосяването на 31-годишният диагонал към този момент е реалност. Зайцев се сбогува с Модена с прочувствен пост в обществените мрежи, а по-късно даде и доста забавно изявление за Джан Лука Пазини и " Gazzetta dello Sport " , в което разяснява прехвърлянето си и събитията към него.

" Семейството ми се усили неимоверно. Предвид този факт си открих къща в Модена. След години чартърен и номадски живот, това се промени. Малко по-възрастен съм, имам няколко бели косъма към този момент. Надявам се този избор да е от изгода от спортна позиция. Голяма жертва е да съм надалеч от фамилията си, само че е огромна жертва о за жена ми, която остава в Италия с тритe дяволчета (б.р. децата) и която ще би трябвало да обнови къщата. Саша (б.р. най-големият наследник на Зайцев) стартира в първи клас. Трябва да забележим какво ще стане ", показа Зайцев първоначално.

" Тази обстановка с вируса ме научи да не върша повече проекти в живота си. Засега открихме формулата да играя чартърен за една година с вярата да се върна у дома през 2021 година. Но не изключвам и опцията, че може да се случи по този начин, че да не се върна да играя още веднъж в Италия ", продължи 31-годишната звезда.

" Пиаченца не беше единствения италиански тим, който ме потърси. Но както споделих и на Катя Педрини, няма да ми бъде прелестно да играя против някогашния си тим следващата година. И по тази причина споделих " не " на Пиаченца. Може би с Кузбас ще се окажа против Модена в Шампионската лига, само че не бих се почувствал като противник, в случай че се върна в " Пала Панини " ", сподели още Царят.

" Удивен съм, че от 10 неща написани за мен и десетте са неистина. Може би съм негативен воин и знаех, че може да се случи. Ето за какво споделих, че има съществени шансове в никакъв случай да не се завърнеав италианското състезание. Не съм изцяло благополучен, само че съм горделив, че имах абсолютно доверие от Кузбас. Съжалявам, че решението, на което се надявах, не се откри. Казах на Катя, че препоръчаното за понижаване на заплатата (б.р. с 50%) е невероятно да го приема. Но направих няколко насрещни оферти, които не откриха решение. Щях да приема някакво нищожно понижение. Да приказваме за числа: понижил съм си заплатата през този сезон с 150 хиляди евро чисто спрямо предходния контракт. Ако бях просто наемник, за какъвто ме изкарват някои, че съм, може би щях да постъпя по различен метод ", приключи Зайцев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР