След редица научни и публицистични книги за Антарктида, полярният изследовател

...
След редица научни и публицистични книги за Антарктида, полярният изследовател
Коментари Харесай

Проф. Христо Пимпирев създаде книга за най-малките, главен герой е пингвинът Гошо

След редица научни и публицистични книги за Антарктида, полярният откривател проф. Христо Пимпирев сътвори и книга за най-малките, отдадена на белия континент. Премиерата е на 9 декември в Музея по палеонтология и исторична геология в СУ " Св. Климент Охридски ".

" Антарктида - бяла приказка. Историята на пингвина Гошо " е с цветните илюстрации на младата художничка Мария Цакова. Предназначена е за деца от 6 до 9 години.

В нея се споделя същинска история за спасяването на ранения пингвин Гошо, както са го нарекли членовете на българската експедиция през 1994 година Случката е разказана в дневниците на Пимпирев от февруари същата година. Тогава полярниците избавят живота на потърпевш от леопардов тюлен пингвин папуа, като му оферират цялостно здравно обслужване, осведомят от Българския антарктически институт на формалната си Facebook страница.

Разказвайки историята, проф. Пимпирев показва на най-малките континента Антарктида с неговия растителен, скотски и мразовит свят. Използван е шрифтът Adys, подобаващ за деца с дислексия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР