След разследване на Валя Ахчиева, излъчено снощи по ТВ “

...
След разследване на Валя Ахчиева, излъчено снощи по ТВ “
Коментари Харесай

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА АХЧИЕВА: НАП влиза в Топлофикация - София

След следствие на Валя Ахчиева, излъчено нощес по ТВ “ Евроком”, изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите - господин Румен Спецов разпореди през днешния ден да стартира проверка в общинското сдружение “Топлофикация-София”, по отношение на направените разкрития. Във кино лентата “Да спечелиш дело против “ Топлофикация” бяха показани публични писма от Национална агенция за приходите, подписани от шефа Спецов, както и от предходния шеф на Национална агенция за приходите - Галя Димитрова, че в Национална агенция за приходите не съществуват фактури с посочени номера от консуматори на топлинна сила.

Проблемът е, че клиентите на " Топлофикация София " заплащат по фактури суми с Данък добавена стойност, а тези фактури не съществуват в Национална агенция за приходите. И същите фактури се показват в правосъдните каузи против хората- длъжници на Топлофикация.

И Съдът осъжда хората да платят едни суми с Данък добавена стойност. Хората заплащат това Данък добавена стойност. Но въпросните фактури не били открити в мадивите на Национална агенция за приходите.

Валя Ахчиева обществено прикани нощес Румен Спецов да направи проверка е “Топлофикация София”, която да откри: Плащало ли е Данък добавена стойност през годините общинското сдружение или е ощетявало и ощетява държавния бюджет? И през днешния ден изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите разпореди проверка на монополиста.

Стотици хиляди софиянци водят каузи против “Топлфикация София”, оспорвайки дължимите суми. И губят делата. Ахчиева опивести, че е спечелила като консуматор 6-годишно дело против монополиста, тъй като арбитър Красимир Мазгалов от Софийски градски съд е приел, че двете страни са равнопоставени в дъдебния развой и е допъснал нейните доказстелства. Ахчиева се надява всички ответници по такива каузи да изпилзват дъдебната процедура, която е основала.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР