След разследване на bTV за съхранението на опасен серовъглерод на

...
След разследване на bTV за съхранението на опасен серовъглерод на
Коментари Харесай

След разследване на bTV и закана от ГЕРБ: Депутат ще изнесе опасен химикал от „Химко”

След следствие на bTV за съхранението на рисков серовъглерод на територията на някогашния цех „ Химко” във Враца се подхващат незабавни ограничения за изнасянето на веществото.
След следствието на bTV: Мерки за изнасянето на рисковия химикал от „ Химко ”  Собственикът на рисковия химикал е санкциониран 20 000 лв. за несъблюдение на предписанията на контролните органи
Фирма „ Камибо”, която е благосъстоятелност на народния представител Станислав Попов о т 2016 година, е притежател на рисковия химикал. След репортажа, който ви показахме през вчерашния ден, през днешния ден беше призован ексклузивен брифинг във Враца.

Стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов е изискал да се подхващат незабавни ограничения за извозването на серовъглерода. Като залог е сложена оставката Попов като депутат от ГЕРБ.

Вече 20 години на територията на някогашния цех „ Химко” има 110 тона серовъглерод. Вместо да бъде унищожено веществото се съхранява.
Разследване на bTV: Опасен химикал се съхранява на територията на някогашния „ Химко ” Фирмата е благосъстоятелност на депутата Станислав Попов
Досега Станислав Попов твърдеше, че не е осведомен в елементи с активността на компанията. Днес за първи път застана пред камера.

„ Взел съм решение това вещество да бъде извозено. Преговаря се с две фирми”, разгласи Попов.

Кметът на Враца Калин Каменов съобщи, че най-сетне ще има решение на казуса.

„ Аз като кмет упорствам серовъглерода да бъде превозен от Враца в място, където може да бъде съхраняван или използвам за химическа промишленост”, съобщи Каменов.

Докато това стане, серовъглеродът се съхранява в резервоари, потопени във вода. Според специалисти от екоинспекцията, с цел да им бъде направена инспекция, те би трябвало да бъдат изкарани от водния басейн, само че в случай че са спукани, серовъглеродът може да взаимодейства с въздуха и да стане детонация.

Заради несъблюдение на предписанията на екоинспекцията за безвредното предпазване на серовъглерода е наложена санкция на компанията в размер на 20 000 лв.. Собственикът съобщи, че няма да апелира.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР