След разрастването на шпионския скандал управляващите призоваха службите да си

След разрастването на шпионския скандал управляващите призоваха службите да си ...

Политическите сили коментираха с първи коментари по шпионския скандал.


След разрастването на шпионския скандал управляващите призоваха службите да си вършат работата.

От БСП се обявиха в защита на русофилите в България, но не коментираха по същество темата с генерал Решетников.

Премиерът категорично разграничи действията на изпълнителната власт от тези на службите: „По шпионския скандал да кажа, че се опитват да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Не виждам никакво основание. Когато руски олигарси, давам пример, се опитват да правят проекти, свързано с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят заедно с партньорски други служби и го прави прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес”, каза Бойко Борисов.
И Константин Малофеев – персона нон грата у нас за 10 г. Сотир Цацаров подчерта, че разследването за шпионаж не е атака срещу русофилите у нас
В парламента Корнелия Нинова първоначално обеща коментар за твърденията на Николай Малинов в предаването „Тази сутрин” за среща с ген. Решетников, но после заяви, че не е гледала интервюто на интервюто.

Час по-късно отговори така: „Нямам представа кой на кого какви телефони е раздавал. Многократно съм коментирала случая с Решетников и нямам какво ново да ви кажа”.

От „Атака”, чийто кандидат-депутат беше Николай Малинов, пък атакуваха Корнелия Нинова, припомняйки нейни думи от 2016 г.
Николай Малинов: Квалификацията „шпионин” е обидна за мен Председателят на движение „Русофили” заяви ексклузивно пред bTV, че познава Константин Малофеев, но не е взимал пари от руския олигарх
„Няма да коментирам лъжите на корумпиран руснак, изгонен от неговата фракция. Това по отношение на Решетников”, заяви Десислав Чуколов.

От НФСБ препоръчаха да уважаваме мнението на службите.

„Геополитическа заплаха са големите енергийни проекти”, заяви Валери Симеонов.

От ДПС и ВОЛЯ днес запазиха мълчание по шпионския скандал.

Източник: btvnovinite.bg