След разпадането на СССР руските висши служители използват главно чуждестранни

...
След разпадането на СССР руските висши служители използват главно чуждестранни
Коментари Харесай

Проект „Кортеж“: В Русия правят коли за държавното ръководство


След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики съветските висши чиновници употребяват основно задгранични коли за работа. Въпреки това обстановката може да се промени в близко бъдеще.

Руските високопоставени чиновници и самият съветски президент Владимир Путин скоро ще могат да употребяват съвременни, създадени в страната коли, вместо създадените в чужбина, заяви организация "Sputnik".

Руският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров съобщи в края на декември 2017 година, че "от ден за ден" ще се доставят на съветския президент нови "произведени в Русия" транспортни средства за висшето управление на страната и високопоставени държавни чиновници. Те могат да заменят бронирана лимузина Mercedes S-600 Guard Pullman, която сега се употребява от Владимир Путин.

Автомобилите се създават в границите на плана "Кортеж", въз основа на една модулна платформа (EMP), създадена от Държавния проучвателен център НАМИ в Москва.

В резултат е основана нова автомобилна идея. Очаква се тя да бъде употребена за произвеждане на разнообразни типове коли, чиято целева публика би била освен видни политически фигури, само че и елементарни хора.

Обявената стратегическа задача на плана е да докара на пазара ново потомство съветски коли, основано на най-модерните технологии в автомобилната промишленост. Проектът освен способства за развиването на вътрешното произвеждане на коли, само че и основава нови работни места, настояват представители на Москва./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР