След разказът на вдовица от миналата седмица, че мъжът й

...
След разказът на вдовица от миналата седмица, че мъжът й
Коментари Харесай

ВМА проверява смъртен случай на пациент, препратен от "Пирогов"

След разказът на вдовица от предходната седмица, че мъжът й умрял откакто му било отказано лекуване в болничното заведение за незабавна медицина " Пирогов " и бил препратен в " Александровска ", още едно семейство описа за сходен трагичен случай. 67-годишната Петя Илиева била прегледана в незабавния кабинет на " Пирогов ", където й било предложено да пие кола или айрян и да отиде за лекуване във Военномедицинска академия (ВМА), където няколко часа по-късно умряла от сепсис, описаха децата на умрялата по Нова телевизия тази заран.

Жената се почувствала доста зле и била откарана в " Пирогов " от щерка си вечерта на 30 август. Няколко дни преди този момент се оплаквала от болки в кръста и е диагностицирана по-рано с дискова херния. По описа на младата жена сега на рецесията била трудноподвижна, с болки в крайниците, леко несъответстваща и дишала тежко. В " Пирогов " повдигнали крайниците й, питали я боли ли я и измерили кръвното й. Като открили че е ниско й предложили да изпие подобаваща напитка за възобновяване му и я изписали с диагноза " болки в кръста ", като я насочили към ВМА.

Пред Нова телевизия от " Пирогов " изясняват, че през нощта няма дежурен невролог, по тази причина пациентите, които се нуждаят от подобен, се пренасочват към други лечебни заведения.

Във ВМА пък повече от три часа правили проучвания на дамата, в това число рентгенова фотография на бял дроб. Докато се открило, че има сепсис и неотложно би трябвало да се сложи на антибиотици, към този момент било късно и 67-годишната жена умряла през нощта.

От Военномедицинската болница потвърдиха за " Дневник ", че на 31 август е била призната пациентката, само че детайлности по случая ще се дават откакто завърши вътрешната инспекция. Назначена е комисия за тази цел, която неотложно е почнала инспекцията.

Синът на умрялата жена е доктор по незабавна медицина в Съединени американски щати. По думите му през огромна част от времето той бил на телефона със сестра си и въпреки че разпознал признаците на сепсис и се опитвал да приказва с лекарите, които преглеждат майка му, те не се интересували от мнението му. Според него тя е можело да бъде избавена, единствено в случай че незабавно в " Пирогов " е била вкарана в шокова зала и лекувана за острото инфектиране. " Ако това се случи в Америка и пациент в септичен потрес е препратен от болничното заведение, тези лекари освен че няма да практикуват от идващия ден, а и ще бъдат изправени пред съд ", разяснява мъжът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР