След разгорещени дебати, продължили повече от шест часа, 41 сенатори

...
След разгорещени дебати, продължили повече от шест часа, 41 сенатори
Коментари Харесай

Американският сенат отхвърли изменение, спиращо Тръмп да атакува Иран

След разгорещени диспути, траяли повече от шест часа, 41 сенатори гласоподаваха за отменяне на изменение на Закона за националното защита, което щеше да им даде право да блокират военните интервенции на президента в чужбина, като внеслите изменението не съумяха да доближат нужното болшинство от над 60 гласа, съобщи БГНЕС, цитирайки " Спутник ". 
По-рано двупартийна група от сенатори разгласи правно предложение, което би трансформирало Закона за националното защита за 2020 година, изискващо от президента да изиска утвърждение от Конгреса при осъществяването на военни дейности в непознати страни.
В момента президентът има пълномощията да позволява военни интервенции против непознати страни, като употребява законодателство, открито след терористичните офанзиви от 11 септември. Противоречивата наредба е употребена неведнъж от Съединени американски щати през последните две десетилетия за противоречиви интервенции в страни от Африка, Азия и Близкия изток, като Афганистан, Ирак, Либия. Сирия, Етиопия и Йемен.
По-рано единият от внеслите поправката Тим Кайне, сенатор демократ от Вирджиния, предизвести, че американската война против Иран " ще бъде колосална неточност " и прикани сътрудниците си да одобрят мярката за попречване на " подбудата, насърчаването, заблудата " и „ впускането в трета война в Близкия изток “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР