След раждането се прибирате у дома с новороденото, готови да

...
След раждането се прибирате у дома с новороденото, готови да
Коментари Харесай

Как да отгледаме спокойно и здраво бебе?

След раждането се прибирате вкъщи с новороденото, подготвени да се грижите за него и да се радвате на всеки ден дружно. Визуализирате си всички тези бебешки фотосесии на щастливи и спокойни фамилии, които сте гледали преди да родите, и в този момент нямате самообладание и вие да се похвалите с най-сладкото и фотогенично дете.

 

Но тогава ненадейно идва неутешимият и безконечен рев, и неизбежно стартирате да си задавате въпросите „ Бебето болно ли е или е гладно? “, „ Защо не стопира да плаче? “, „ Какво върша неверно? “.

Всъщност бебето е напълно крепко, а вие сте страхотна майка. Просто сте се сблъскали с нормалните за първите месеци колики, подуто коремче, газове, рефлукс, запек или диария. За възрастните това може да не са кой знае какви проблеми, само че бебетата изпитват сериозен дискомфорт от всички тези признаци, а около тях и вие.

Колко пъти ви се е случвало да спите не повече от два часа през нощта поради коликите на бебето? А денем пък не смеете да излезете с него надалеч от вкъщи си, тъй като се притеснявате, че ще огласи квартала с рев или пък ще намокри дрешките си, тъй като повръща? Постоянно се чудите къде да го преобуете поради упорита диария. И идва един миг, в който просто желаете да се предадете и да се разплачете, само че някак събирате всичките си сили, тъй като знаете, че вашето успокоение е това, от което има потребност бебето.

Тези проблеми може да се дължат на незрялата храносмилателна система на новороденото през първите му месеци. Тя има потребност да се приспособява, а до тогава може да облекчите дискомфорта на детето по няколко метода.

 

 Добави изложение

 

Правилната позиция на хранене и оригване са ефикасни способи да възпрепятствате поглъщането на прекалено много въздух и образуването на газове в коремчето на бебето. Така е по-малко евентуално то да повърне. По същата причина не трябва да прехранвате детето. Ако въпреки всичко бебето регулярно страда от колики, пробвайте масаж и стопляне на коремчето, а също и гимнастика със стесняване и разгръщане на крачетата, с цел да се отделят непотребните газове, причиняващи дискомфорта. В композиция с тези способи, доста майки разчитат и на потвърдено благотворното влияние на пробиотичните капки с витамин D3, с цел да обезпечат по този начин нужното за спокойствието на бебето чревно здраве. Пробиотиците оказват помощ за преодоляване на болката и непотребните газове в корема на мъничето, а също по този начин са превъзходен асистент и при другите присъщи проблеми за новородените – запек или диария.

Много родители дават пробиотични капки още от първите дни след раждането като превантивно средство против колики и стомашен дискомфорт. Сред тях е и Вероника Манова, инфлуенсър, позната като, която, като множеството майки, споделя, че една от най-големите компликации, с които се сблъсква незабавно след раждането на щерка й, са точно коликите.

„ Преминахме през доста безсънни нощи, а дните ни бяха изпълнени с безпокойствие и непрестанни опити да я успокоим. Често тя прекарваше часове в прегръдките ни, а ние търсехме способи да облекчим болката и дискомфорта. Тези моменти ни изтощаваха прочувствено и физически, и макар че се стараехме да бъдем търпеливи и грижовни, постоянно се чувствахме безпомощни. “
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР