След пускането в експлоатация на газопроводите Северен поток 2 и

...
След пускането в експлоатация на газопроводите Северен поток 2 и
Коментари Харесай

Шефът на Газпром: Транзитът през Украйна пада десет пъти

След стартирането в употреба на газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток " преносът на съветски газ през Украйна ще падне 10 пъти, съобщи изпълнителният шеф на " Газпром " Алексей Милър по съветския Първи ефирен канал.

" Ние не споделяме, че изцяло ще блокираме преноса през територията на Украйна. Тъй като има прилежащи страни, има и райони, които са на границата с Украйна от страна на Европа и без подозрение, доставката на тези райони, ще става директно през територията на Украйна. Друг въпрос е, че това ще са размери, без подозрение доста по-малки. Може би към 10-15 милиарда кубически метра газ годишно ", сподели Милър.

През 2017 година Украйна е транспортира 93 милиарда кубически метра съветски природен газ, а през 2016 - 82 милиарда кубически метра.

Попитан за изискванията за бъдещо съдействие, Милър съобщи: " Ние би трябвало да преговаряме, във всеки случай това не са изискванията, които получихме като част от арбитражното произвеждане в Стокхолм ".

По-рано във вторник от Газпром оповестиха, че построяването на първата нишка от турския поток ще бъде приключено до един месец.

827 километра от оборудването към този момент са прокарани по дъното на Черно море от съветския бряг, а до турския остават още към 100 километра. Строежът стартира през май 2017 година, а първите доставки се чакат към края на 2019 година.

Първата линия на " Турски поток " е предопределена за потребностите на турския пазар, а втората - за Южна Европа. Всяка от тях е с мощ от 15,75 милиарда кубически метра годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР