След пускането му срещу „подписка”Родителите на загиналото момиченце притеснени, че

...
След пускането му срещу „подписка”Родителите на загиналото момиченце притеснени, че
Коментари Харесай

Искат арест за шофьор, убил 2-годишно дете

След стартирането му против „ подписка”
Родителите на починалото момиченце обезпокоени, че лидерът ще избяга зад граница

72-годишният мъж оспорва, че е пушил марихуана

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе митинг в Апелативния съд против освобождението против „ подписка” на 72-годишен водач, умъртвил 2-годишно дете в пловдивското село Анево.

Трагедията се разигра на 13 април. Тогава 53-годишна жена пресичала улица в селото, като носела на ръце 2-годишното є внуче Цветозара. Шофьорът на автомобил „ Шкода” обаче ги блъснал. Тялото на момиченцето изхвърчало на близо 2 метра. То умряло на място, а баба му е в болница в тежко положение. Окръжният съд в Пловдив наложи мярка „ подписка” на Денчо Денчев. Мотивите на магистратите са, че той е спрял и се опитал да помогне на потърпевшите, имал здравословни проблеми и нямало заплаха да се укрие.

Решението на съда провокира неодобрение измежду родственици, близки, другари и непознати. Затова те провеждат митинг през Апелативния съд в Пловдив, където в четвъртък ще се гледа на втора инстанция мярката на водача. Недоволството им е и, че 72-годишният лидер е дал позитивна проба за марихуана след злополуката и все пак е бил пуснат от ареста. Самият Денчо Денчев и юристът му Владко Мерджанов, настояват че има някаква неточност с теста за дрога. Обявиха, че лидерът се е движел с 30 км в час и че е видял дамата в последния миг на пътя.

Родителите на детето - Ивелина и Станимир Станеви, са безапелационни, че желаят водачът да е в ареста, а не на независимост. „ Това няма да ни върне детето, само че не може човек с позитивна проба за марихуана да бъде на независимост. Дори да е пил хапчета и от тях да се е получил резултат за лековит канабис, които съдържат, той отново няма право да кара. Искаме да лежи в пандиза,” споделиха пред медии почернените родители. Бащата е безапелационен, че водачът е имал видимост от не по-малко от 500 метра, само че няма никакъв спирачен път. Родителите се тормозят, че водачът ще се укрие, защото живеел в Чехия, а и колата му била цялостна с багаж.

Жителите на селото пък упорстват да има повече пешеходни пътеки по пътя. Кметът на Анево готви искане да се изградят 4 пешеходни пътеки по сектора, където в този момент има единствено една.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР