След публикуването на обвинителния акт срещу 13-те физически и 3

...
След публикуването на обвинителния акт срещу 13-те физически и 3
Коментари Харесай

Обвиненията заради изборите за президент на САЩ - само срещу руснаци, без Тръмп да бъде засяган

След публикуването на обвинителния акт против 13-те физически и 3 юридически лица от Русия за интервенция в изборите на Съединени американски щати в помощ на сегашния американски президент Доналд Тръмп, зам.-министърът на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Род Розенщайн разгласи, че опитите за въздействие върху изборния развой не са повлияли директно върху избора на гласоподавателите и окончателните резултати от вота .
" ", съобщи Розенщайн на конференция, излъчена на уеб страницата на ведомството му.
Освен това, в отговор на репортерски въпрос дали разкритията няма да повлияят на легитимността на американските избори, Розенщайн за следващ път акцентира, че резултатите " няма да имат никакъв резултат ".
" Според обвиняванията американците не са знаели, че си имат работа с руснаци ", безапелационен беше той, представен от БГНЕС.
По-късно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява оповестения документ и позицията на Розенщайн, с цел да разгласи в профила си в Twitter , че предявените обвинявания единствено потвърждават, че той няма нищо общо с Русия.
" Русия стартира антиамериканската си акция през 2014 година, доста преди аз да разглася, че се кандидатирам за президент. Няма резултат върху изборните резултати. Кампанията на Тръмп не е сторила нищо неприятно - няма секрети заприказва ", написа американският държавен глава.

Russia started their anti-US campaign in 2014, long before I announced that I would run for President. The results of the election were not impacted. The Trump campaign did nothing wrong - no collusion!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 16 февруари 2018 година
Предистория
Думите на Розенщайн идват откакто точно той беше посочен в меморандума на конгресмена-републиканец Девин Нунес като един от тези, които били злоупотребили с власт в ущърб на Тръмп при следствието за възможната съветска интервенция в американските президентски избори. Според Нунес Розенщайн е бил един от виновните от страна на американското правосъдно министерство за " илюзия " на съда при представянето на информация за искане за заповед за следене на сътрудника на Тръмп Картър Пейдж. Пейдж е обвинен като " топла връзка " сред Тръмп и дясната ръка на Путин - Игор Сечин. Има информация, че посредством Пейдж Сечин е предложил 1 милиарда $ на Тръмп, в случай че успее да смъкна американските наказания против Русия.
Интересен факт е, че Розенщайн е единственият от меморандума на Нунес, който още работи в американската администрация. Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми и заместникът му Андрю Маккейб към този момент не са в системата - поради начинания на Доналд Тръмп, а Сали Йейтс, която беше правосъден министър и основен прокурор, също беше освободена от Тръмп - тъй като му се опълчи за указа за недопускане в Съединени американски щати на жители от няколко мюсюлмански страни.
Според обвинителния акт в този момент, съветските физически и юридически лица са заговорничили от 2014 година до през днешния ден да се намесват " в политическия и изборния развой в Съединени американски щати, в това число и в президентските избори (през 2016) ". Някои от тях са привлечени под отговорност и за други измами против Съединени американски щати. Трима са упрекнати в банкови измами, а петима – и в кражба на идентичност.

В документа се показва, че упрекнатата в интервенция в изборите съветска " Агенция за интернет проучвания " (бел. ред. - така наречен Фабрика за тролове на Русия) е целяла с дейностите си да породи " осведомителна война против Съединени американски щати ". " Организацията ( " Агенция за интернет проучвания " ) се е стремяла да поддържа, както самата тя назовава " осведомителна война против Съединените щати ", благодарение на страници, открити в обществените мрежи на името на несъществуващи американски жители, както и посредством онлайн издания ", гласи част от документа, обхващащ цели 37 страници.
" Около април 2014 година в границите на Организацията е бил основан отдел, който да прави интервенциите, фокусирани върху популацията на Съединени американски щати в обществените медийни платформи като YouTube, Фейсбук, Instagram и Twitter. Към юли 2016 година над 80 чиновници на организацията са взели присъединяване в плана ", заключва специфичният прокурор Робърт Мълър и добавя, че задачата е била да се " популяризира съмнение против претендентите и политическата система като цяло " .
Обвиненията в интрига против Съединени американски щати са ориентирани против 12 чиновници на т.нар " Фабрика за тролове ", както и против съветския предприемач Евгений Пригожин, за който се твърди, че е спонсорирал антиамериканската активност на организацията посредством фирмите си " Конкорд мениджмънт и консултинг " и " Конкорд Кетъринг ".
Известен като ресторантьора, обслужващ формалните мероприятия на съветския президент Владимир Путин и доставящ храни за редица държавни институции и учебни заведения, Пригожин постоянно е именуван от съветските медии " Готвача на Путин ". Той е в американския лист на глобени руснаци поради това, че е бил " материално подпомаган " от висши чиновници на Руската федерация, както и че е поддържал " обширни бизнес връзки " с Министерството на защитата.
Името на Пригожин се свързва и с частната военна компания " Вагнер ", която съгласно разкрития на съветски медии изпраща своите оперативни чиновници в Сирия да се бият един до друг с съветските въоръжени сили. През предходната седмица, съгласно редица данни, които Кремъл отхвърля, " Вагнер " се забърка в интервенция против водената от Съединени американски щати интернационална коалиция. Съгласно разнообразни информации, съветските наемници и участващите сили на Башар Асад са дали стотици жертви, само че всички публични съветски източници отхвърлят такова нещо и то в продължение на цяла седмица - най-много представителят на Кремъл Дмитрий Песков и представителят на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова. Ироничният прякор на наемниците от " Вагнер " е " их там нет ", което в превод значи " там ги няма ".
Последно, Пригожин се оказа привързан и с компанията наречена " Европолис ", която през лятото на 2017 година беше уличена от съветското издание fontanka.ru, че е сключила загадка договорка за вдишване на контрола върху някои нефтени и газови залежи и рафинерии в Сирия в подмяна на освобождението на нефтени и газови обекти от размирен надзор и обезпечаване на сигурност на някои места в страната.
В изявление за РИА Новости Пригожин отхвърля обвиняването против себе си, само че и разкрива, че не се усеща обиден по никакъв метод от него. " Не съм изключително смутен, че съм в този лист. Ако толкоз желаят да видят дявола, оставете ги ", разяснява той.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Америка  През март Бенямин Нетаняху ще се срещне с Доналд Тръмп През март Бенямин Нетаняху ще се срещне с Доналд Тръмп  Вътрешният министър на Мексико оцеля след хеликоптерна злополука Вътрешният министър на Мексико оцеля след хеликоптерна злополука  Страховито земетресение в Мексико по знамение не взе жертви Страховито земетресение в Мексико по знамение не взе жертви  В лицей до Сиатъл оповестиха за пукотевица В лицей до Сиатъл оповестиха за пукотевица  Съединени американски щати упрекнаха 13 руснаци, тъй като помагали за успеха на Тръмп Съединени американски щати упрекнаха 13 руснаци, тъй като помагали за успеха на Тръмп Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Съединени американски щати упрекнаха 13 руснаци, тъй като помагали...
Специалният прокурор Робърт Мълър разгласи в петък обвиняванията против 13 съветски жители и три компании за хипотетична интервенция в президентс...
Ананиев изиска оставката на шефа на НЗОК Г-н президент, като кажете Пеевски, кажете... НЗОК: Здравният министър няма право да иск... Бургас показа топ атракциите си на тури... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Григор Димитров е на 1/2-финал след побе...
Григор Димитров още веднъж е №4 в света, откакто изигра най-хубавия си дуел през 2018 година. Най-добрият български тенисист беше...
Дневен хороскоп за 17 февруари Вижте къде да гледаме мача на Григор Димит... ПИБ: Цеко Минев не е притежател на " Юлен " ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Руският дипломат: Вероятно Путин ще дойд...
2018 година е точното време съветският президент Владимир Путин да посети България, като визитата евентуално ще бъде уговорена откакто приключ...
Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е д... Три работодателски организации питат Борис... Белгия сложи изискване на страните-кандида... Седмицата в парадокси (12 - 16 февруари)  www.expert.bg  3 метода да привлечете шанса в живота си 3 метода да привлечете шанса в живота...  Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще подкопае европейската сигурност Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще...  Всяка касова записка ще бъде регистрирана в Национална агенция за приходите Всяка касова записка ще бъде регистрирана в...  Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лятото, в случай че не вали доста Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лят...  www.iwoman.bg  2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 февруари 2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 ф...  Фики Стораро стана татко (снимка) Фики Стораро стана татко (снимка)  Lavazza откри първия си обучителен център в България Lavazza откри първия си обучителен центъ...  Да дадеш най-хубаво на детето си е операция Да дадеш най-хубаво на детето си е манипу...  http://www.sportlive.bg  Първа лига се завръща: Равносметка от подготовките и упования за шампионата Първа лига се завръща: Равносметка от по...  История! Роджър Федерер още веднъж е номер едно, на съвсем 37 години! История! Роджър Федерер още веднъж е номер е...  От БФС разкриха: Пенев и Дражев били с нередовни документи От БФС разкриха: Пенев и Дражев били с н...  Емери сигурен, че ПСЖ ще в профил Реал Емери сигурен, че ПСЖ ще в профил Реал Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Нови Най-четени Най-коментирани Обвиненията поради изборите за президент на Съединени американски щати - единствено против руснаци,... 46 0 Хибридният Range Rover Sport изкачи Вратата към Рая (ВИДЕО)... 47 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР