След публикация и подаден сигнал от Varna24.bg бе извършено разследване

...
След публикация и подаден сигнал от Varna24.bg бе извършено разследване
Коментари Харесай

Със съдействието на Varna24.bg: Откриха кой се представя за шефа на варненската полиция в опит за измама

След обява и подаден сигнал от Varna24.bg бе осъществено следствие по отношение на опит за телефонна машинация във варненска туристическа организация, при която непознато лице се показа за шефа на варненската полиция комисар Даниел Пашов.
За измамата алармира служителка на организацията в обществената мрежа. Припомняме какво показа тя във Facebook:

"Телефонни измамници звънят в офиси на туристически компании под предтекст, че нещо се е случило с екскурзиант. Човекът се показва за комисар Даниел Пашов, номера от който звъни е 0876774219. Ако някой има информация за тези хора, дано да спомагаме за тяхното задържане. "

Varna24.bg алармира неотложно в полицията за случая, а момичето показа следното за медията ни:

"Обади се някакъв човек в офиса ни и се показа за комисар Даниел Пашов от Пето РПУ. Каза, че желае да приказва с нашия шеф, като не загатна съответно име. Телефонът е взет от интернет. Попитах защо става въпрос и той сподели, че нямало да го разисква с мен, а с шефа. Взех номера и го дадох на шефката ни, след диалог сред този човек и нашия представител се откри, че е машинация.

Казал, че има проблем с наш турист-наръгал с нож различен екскурзиант и е арестуван за 24 часа, само че отказал да уточни име на въпросния екскурзиант. Започнал да заплашва по телефона, само че не дал информация за име на екскурзианта. Нашата колежка се е обадила незабавно в полицията на Златни пясъци и се оказва, че въобще никакви арестувани няма ".

След нашият сигнал и обява стартира следствие. На 13 септември от Районна прокуратура във Варна до кореспондент на медията бе изпратено разпореждане, в което се показва, че причинителят на действието е оголен.

"По оперативни данни, предоставени от мобилния оператор, посочения номер се употребява от лицето Сашко Бориса Пешев, жител на Сърбия. Същият употребявал разнообразни мобилни номера сред които и този. Мобилният номер е употребен в композиция с други мобилни номера, при реализирането на четири измами за времето от 09.11.2016 година до 17.01.2017 година, като мястото и механизмите на измамите е друг.

Видно от отговора на мобилните оператори е, че Сим картата е записана на името на Бисер Ангелов, живеещ в София. Лицето има голям брой криминалистически регистрации за времето от 1999 година до 2014 година в това число. "

Според заключението на прокуратурата обаче подадения сигнал има информативен темперамент, няма осъществена машинация и не са настъпили "вредоносни последствия ". 

Посоченото лице Сашко Пешев не е български жител и не живее на територията на Р България. Посочения като притежател на Сим картата Бисер Ангелов е престъпно проявен главно по линия обири. За двете лица няма безапелационни данни, че реализират телефонни измами. 

Затова прокуратурата издава разпореждане за отвод да образува досъдебно произвеждане и приключва преписката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР