След провокация от страна на Минск на 1 август, когато

...
След провокация от страна на Минск на 1 август, когато
Коментари Харесай

След провокация от страна на Минск: Висшите военни на Украйна и Полша обсъдиха възможните заплахи

" След провокация от страна на Минск на 1 август, когато два беларуски хеликоптера са навлезли надълбоко в територията на Полша, Варшава стартира да трансферира спомагателни сили и ударни хеликоптери към границата с Беларус ", написа Украинская истина .

Представители на висшето военно управление на Украйна и Полша са провели среща, по време на която една от основните тематики е била вероятните закани от разполагането на части на " Вагнер " в Беларус, предава Европейская истина, като се базира на известие на пресслужбата на командването на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна.

Срещата се е провела от командващия на Съвместното командване на Въоръжените сили генерал-лейтенант Сергей Наев и командващия Оперативното командване на Въоръжените сили на Република Полша генерал-лейтенант Томаш Пиотровски.

Те са разискали значими въпроси на двустранното съдействие, обстановката със сигурността в района, както и методите за оказване на помощ на Украйна за отбиване на въоръжените сили на Русия.

" Сергий Наев акцентира значимостта на продължаването на обмена на информация и опит в организирането на бойната работа на пунктовете за ръководство. Освен това той показа особеностите на практическото потребление на разнообразни типове задгранични оръжия, като означи нуждата от в допълнение образование на персоналния състав в употребата и ремонта на военна техника полско произвеждане ", се показва в официалното съобщение.

Украинската медия напомня, че предходната седмица Варшава и Вилнюс оповестиха, че към стотина " вагнеровци " са се преместили в Сувалския кулоар, групата на " Вагнер " се намира покрай литовската граница в Гродненска област на Беларус.

" След провокация от страна на Минск на 1 август, когато два беларуски хеликоптера са навлезли надълбоко в територията на Полша, Варшава стартира да трансферира спомагателни сили и ударни хеликоптери към границата с Беларус ", написа " Украинская истина ". 

През уикенда министрите на защитата на Съединени американски щати и Полша разискаха обстановката с бойците на " Вагнер " в Беларус, а преди този момент ръководителите на Министерство на вътрешните работи на Полша и Литва съгласуваха проекти за отговор на възможни нови провокации от Беларус, включително евентуалното затваряне на границата с Беларус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР