След проверки по нощните заведения в петък вечер, за това

...
След проверки по нощните заведения в петък вечер, за това
Коментари Харесай

В заведенията: Служител без маска плаща сам глобата, за дистанция глобявавт управителя

След инспекции по нощните заведения в петък вечер, за това дали се съблюдават новите ограничения за сигурност против ковид, се видя по какъв начин работят те на процедура.
Маските навън към този момент са наложителни, то това не важи за всички закрити места.Такива, да вземем за пример, са нощните питейни заведения и нощните заведения. От през вчерашния ден инспектори и полиция ги ревизират дали съблюдават противоепидемичните ограничения и условията за понижен потенциал.

„ Всички чиновници вътре носят персонални защитни средства. Осигурен е дезинфектант на входа и вътре в самите обекти, мери се температурата на всички клиенти, които влизат в заведенията. Осигурен е два или повече квадрата на всеки един човек от площта, която е планувана за клиенти в заведенията “, установи проверяващият Никола Велчев пред btv.
Клиентите са скептични. Категорични са, че е невероятно да има отдалеченост в нощните заведения, тъй като постоянно даже няма места за сядане. При инспекцията през вчерашния ден не бяха открити нарушавания, в случай че обаче се открият такива, ще последват наказания.
„ Ако открием нарушаване, според от това дали нарушаването е на чиновник, който е без персонални защитни средства – сформираме акт на самия чиновник. Ако открием към този момент друго нарушаване, с квадратурата и с липса на дезинфектант, се сформира акт на шефа на съответното заведение “, посочи Велчев.
Санкциите са от 300 до 1000 лева за физическо лице. При наново нарушаване, от 1000 до 2000 лева За юридически лица надлежно са от 500 до 2000 лева И при наново нарушаване – от две 2000 до 5000 лева
 Коронавирусът: Отново покрай върха, сериозен растеж на пациенти в интензивни отделения Коронавирусът: Отново покрай върха, сериозен растеж на пациенти в интензивни отделения
Броят на новите случаи на ковид означи лек спад и като безусловно число, и като %. За 23 октомври откритите случаи са 1 58...
По-рано същия ден се организираха инспекции и в комерсиалните обекти.
„ Когато се влезе в търговски обект, с просто око може да се види дали има това разстояние сред хората. И се преценя. То всеки може да си направи сметка какво е отстоянието сред хората. Но хората съблюдават ограниченията. Носят си маските. Нямаме някакви фрапиращи нарушавания “, посочи Стела Стоянова, шеф на Районен инспекторат „ Триадица “.
Проверките не престават. До момента са направени над 3000 инспекции и са формирани над 10 акта за нарушаване в търговски обекти, написа btv.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР