След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура, относно незаконни строежи

...
След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура, относно незаконни строежи
Коментари Харесай

След проверка на прокуратурата: Спират строежа на плажа в Обзор

След инспекция, предоставена от Върховна административна прокуратура, по отношение на противозаконни градежи и достъп до плажна линия по Черноморието, предоставена на Дирекция „ Национален строителен надзор “ и осъществена от РДНСК -Бургас, е сезирана и Община „ Несебър “.

Представители на общината са открили нарушавания при градежа на „ Жилищна постройка за курортно прилагане “, находяща се на плажа на гр. Обзор.

Установени са нарушавания при създаване на подпорната стена зад плануванаъа постройка, която е незавършена и не въведена в употреба по съответния ред – не са изпълнени предписанията за обезпечаване здравината, пространствената резистентност и консервирането на градежа.

Въз основа на тези констатации и след извършено административно произвеждане, кметът на Община „ Несебър “ е издал заповед за неотложно прекъсване на осъществяването на всички типове строителни и монтажни работи на градеж: „ Жилищна постройка за курортно прилагане “ на плажа на гр. Обзор.

Строителството може да продължи единствено с позволение на административния орган издал заповедта, едвам след премахване на аргументите, довели до прекъсване на градежа и показване на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на участниците в строителството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР