След проверка на инспектори от КПКОНПИТъргът за 60 електрически автобуси

...
След проверка на инспектори от КПКОНПИТъргът за 60 електрически автобуси
Коментари Харесай

Варненски общинари дадени на прокурор

След инспекция на инспектори от КПКОНПИ
Търгът за 60 електрически рейсове нагласен по този начин, че да позволен един участник

Разпитани са Портних и двама зам.-кметове

Материалите от инспекцията на социална поръчка за пазаруване на електрически рейсове от Община Варна са изпратени на прокуратурата. Има данни за осъществено корупционно закононарушение от лица, заемащи висши обществени длъжности. Това стана ясно от днешно решение Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) да сезира държавното обвиняване.

Както писа “Труд”, инспектори от антикорупционната комисия, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, влезе на 18 ноември във варненското кметство. Проверката бе за нередности при социална поръчка за 60 електрически рейсове и 60 зарядни устройства за тях. Тя е за 85 млн. лева отпуснати по Оперативна стратегия “Околна среда” на Европейски Съюз.

Проверяващите са разпитали всички членове на комисията по желание на реализатор, кметът на Варна Иван Портних, както и от двама от заместниците му. Снети са пояснения и от шефовете на компании, отстранени от търга, а също от шефа и чиновници на градския превоз във Варна. Установени са непозволени дейности от лице на висок пост при установяване на екипа за ръководство на плана. Оказвано е влияние на член на комисията в интерес на съответна компания, в следствие - претендентите не са били обективно оценени и е позволен единствено един от тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР