След проверка на експерти от Морска администрация-Варна, 11 обекта по

...
След проверка на експерти от Морска администрация-Варна, 11 обекта по
Коментари Харесай

11 обекта по Северното Черноморие са обявени за опасни и са забранени за ползване

След инспекция на специалисти от Морска администрация-Варна, 11 обекта по Северното Черноморие са оповестени за рискови и са неразрешени за прилагане. Това са пристани, мостици, буни и вълноломи. Причината е неприятното им положение. Ограничението е най-много за плавателни съдове, на които се не разрешава акостирането. Варненските буни са издигнати през 80-те години на предишния век и от този момент не са ремонтирани. При инспекция специалисти са открили, че по оборудванията има изкъртена или изчезнала бетонна настилка и стърчаща арматура, а тук-там има повреди по основата на структурата.
Кап.Валентин Енчев, шеф на Морска администрация: Тази инспекция е регулярна, тя се прави всяка година по най-малко веднъж, на база, на която аз издавам заповед за избрани обекти, които са атрактивни за приставане, само че в действителност съставляват заплаха за всевъзможни плавателни съдове.
От Областната администрация обявиха, че буните са в окаяно положение, само че пари за ремонт няма. Търси се вид оборудванията да се отдават на концесия за интервал не по-малък от 30 години.
Стоян Пасев, регионален шеф на Варненска област разяснява: Има предпочитание от страна на частните вложители да вземат чартърен буните, пък към този момент защо предопределение - всеки си преценя. Дали за пирсчета за лодки, дали заведения или атракциони, няма значение. Въпросът е да си намерят стопанина и най-сетне да отремонтираме буните. " Докато се откри решение обаче, би трябвало да се ограничи достъпът на хора.
Стоян Пасев, регионален шеф на Варненска област сподели, че обектите ще бъдат обезопасени с указателни табели,за да не пристават лодки и да не се употребяват за скачане или различен тип водни уреди. Буните са притегателно място за варненци и гостите на града през цялата година. Кой ще управлява дали възбраната за достъп до морските уреди се съблюдава към момента не се знае.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР