След провеждането на редица есенни кампании за засаждане на фиданки

...
След провеждането на редица есенни кампании за засаждане на фиданки
Коментари Харесай

Деца от Видин се включиха в пролетната кампания за засаждане на фиданки

След провеждането на редица есенни акции за засаждане на фиданки в парковете и градините в град Видин, тази година общината разшири обсега, като включи и жилищните комплекси.
Днес кметът Огнян Ценков, дружно с второкласници от клуб „ Еколог “ на Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “, се включиха в пролетната акция. Те засадиха в общинския парк на кръстовището на улиците „ Широка “ и „ Христо Ботев “ четири дръвчета - японска гроздовидна череша, червенолистен шестил, червенолистна джанка и чинар, които са с добре непокътната в резервоар коренова система и се вписват отлично в прилежащата среда.
Видинският кмет изясни на децата, че дърветата са значима част от устройството на зелените площи: „ Те усъвършенстват качеството на въздуха, който всички ние дишаме, понижават количествата на праха и равнището на шума.
В същото време извършват и естетически функционалности, като вземат участие в дооформянето на градските пространства “. Огнян Ценков осведоми, че в есенните акции общината е засадила повече от 180 фиданки, а тази пролет - над 40 в кварталите „ Гео Милев “, „ Крум Бъчваров “, „ Панония “ и „ Химик “.
„ Избрахме това място, тъй като тук има и детска площадка, и кътове за отдих. Сигурен съм, че ще запомните този ден и не след дълго време ще наблюдавате и ще се радвате на хубавите дръвчета, които сме засадили дружно “, сподели Ценков.
Учениците благодариха на кмета за поканата да вземат участие в пролетната акция. Те научиха от еколозите, които работят в общината и от експертите във компанията по озеленяване доста потребни неща за зеленото благосъстояние и неговата роля в опазването на околната среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР