След провеждане на анализи правосъдната министърка Надежда Йорданова ще поиска

...
След провеждане на анализи правосъдната министърка Надежда Йорданова ще поиска
Коментари Харесай

След анализи: Йорданова ще поиска предсрочното освобождаване на Гешев

След осъществяване на разбори правосъдната министърка Надежда Йорданова ще изиска пред Висш съдебен съвет предварителното освобождение на основният прокурор Иван Гешев.

Тя разяснява, че след решението на Конституционния съд, че правосъдният министър има право да изиска това освобождение, то тя ще се възползва от него и ще продължи и добави работата на свои предишни сътрудници. Част от материалите ще бъдат и импортираните към този момент един път от служебния министър на правораздаването Янаки Стоилов, който се базира на сигнали писани от вътрешния министър Бойко Рашков. Висш съдебен съвет отхвърли настояването на Стоилов на база, че няма сходни пълномощия. С днешна дата някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и длъжностен министър е парламентарен арбитър, назначен от Румен Радев на този пост.

Йорданова съобщи, че главната теза за настояването за предварително освобождение е уронване престижа на правосъдната власт от страна на Иван Гешев.

Тя разяснява и поисканите документи от КПКОНПИ, като съобщи, че те се събират и когато се окомплектоват ще бъдат изпратени по подготвеност, като посочи, че още са в дадения от закона период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР