След проведено няколкоседмично изследване от български експерти от агенцията по

...
След проведено няколкоседмично изследване от български експерти от агенцията по
Коментари Харесай

Доказано: Ядем месо с повече вода и пием сок с по-малко плодове

След извършено няколкоседмично проучване от български специалисти от организацията по сигурност на храните станаха ясни резултати от инспекциите за качеството на храните у нас и в Западна Европа. Установено е, че двоен стандарт има както в качеството, по този начин и в цената на продуктите.

31 типа храни са били тествани - шоколадови произведения, безалкохолни газирани питиета, сокове, локални и млечни произведения, както и детски храни.

При тестванията основни разлики са открити при 7 от тестваните артикули. Разлика в етиката няма при останалите 24.

В Германия да вземем за пример пият 100% сок, а у нас същия артикул е с 97% сок и 3% пулп.

При детските храни разлика е открита при наличието на рапичното олио. В Германия то е 1.3%, а у нас 0.9%. Разлика има и при протеина в храната, само че тя е незначителна.

При локалните артикули да вземем за пример водното наличие у нас е по-високо, откокото в немската шунка. Д-р Любомир Кулински от БАБХ изясни, че нашето месо очевидно не е оставено да изсъхне добре. Изследвани са фанкфуртери, наденички и колбаси.

От БАБХ успокоиха, че най-малко, когато написа " 100% свинско месо ", то това дава отговор на истината.

Най-голяма разлика специалистите от БАБХ са разкрили при сравненията сред немско и българско сирене. Това от Германия е по-добре изглеждащо и даже по-вкусно, сподели Кулински.

Сега следва експертна група да изготви отчет, който да бъде връчен на земеделския министър Румен Порожанов. През септември на среща на високо равнище, тематиката ще бъде разисквана и в Европа, сподели още Кулински.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР