След проведени конкурси правителството определи Ламс Холдинг Груп“ ООД и

...
След проведени конкурси правителството определи Ламс Холдинг Груп“ ООД и
Коментари Харесай

Чадър и шезлонг ще струват 12 лв. в Златни пясъци, на централния плаж в Созопол - 7 лв.

След извършени състезания държавното управление дефинира „ Ламс Холдинг Груп “ ООД и „ Ауто фактор “ ЕООД за концесионери надлежно на морски плаж „ Златни пясъци “ в община Варна и на „ Созопол-централен “ в община Созопол. Договорите за концесии са за 20 години.

За този период Ламс Холдинг Груп “ ООД ще направи вложения за възстановяване на образа на морския плаж „ Златни пясъци “ в размер на 6 843 532, 60 лева с Данък добавена стойност.

Концесионерът се задължава да предлага за целия период на контракта за концесия цена за 1 бр. чадър в размер на 12 лева с Данък добавена стойност и цена за бр. шезлонг в размер на 12 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 18% или 1 926 674 лева без Данък добавена стойност.

„ Ауто фактор “ ЕООД ще влага 381 720 лева с Данък добавена стойност за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж „ Созопол-централен “. За целия период на контракта за концесия цената за 1 бр. чадър ще бъде в размер на 7 лева с Данък добавена стойност, а цена за 1 бр. шезлонг - в размер на 7 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 14,5% без Данък добавена стойност или 136 434 лева без Данък добавена стойност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР