След, проведена в общината среща по-рано днес общинският съветник от

...
След, проведена в общината среща по-рано днес общинският съветник от
Коментари Харесай

Вили Лилков не иска да е ротационен председател на СОС, изборът се отлага за 25 януари

След, извършена в общината среща по-рано през днешния ден общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера сподели, че от " Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София ", дружно с кмета на София Васил Терзиев, са предложили ротационно председателство на локалния парламент в период от една година.

Контрера добави, че по време на срещата, дружно с общинския консултант от " Синя София " Вили Лилков са създали предложение, което е подкрепено от Има Такъв Народ, за краткотраен ръководител на СОС до приемането на бюджета . По думите на Контрера тяхното предложение и това на ПП-ДБ-СС сега са " на масата " и вършат съвещания дружно с всички групи от СОС, кое да бъде подкрепено и под каква форма.

Карлос Контрера
Снимка: БТА

Контрера изясни, че търсят поддръжка и от ГЕРБ и " Възраждане ", които не са участвали на днешната среща .

" Говорихме и с Българска социалистическа партия, през днешния ден те също не бяха на срещата , само че ги уведомихме, че има развиване, както и ги поканихме на идната такава ", сподели още Контрера. От локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България " в позиция по-рано през днешния ден обявиха, че няма да вземат участие на по този начин проведената среща.

Пламен Данаилов
Снимка: БТА

Общинският консултант от Има Такъв Народ Пламен Данаилов изясни, че утрешното съвещание на съвета ще бъде отсрочено, " тъй като явно няма обединяване към това какво да бъде решението ".

Данаилов добави, че най-вероятно идващото съвещание за избор на ръководител ще бъде за 25 януари, с цел да имат две седмици, в които да продължат диалозите. Той означи, че на днешната среща не са коментирани съответни имена, тъй като " явно няма единодушие към никого ".

" Няма да бъда ръководител на общинския съвет и моето име беше изнесено в медиите без консултация с мен ", съобщи общинският консултант от " Синя София " Вили Лилков , представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че в случай че е имал такива планове, нямаше да влезе в ролята на пратеник на тези срещи.

Вили Лилков
Снимка: БТА

По думите на Лилков до края на месеца кметът на София Васил Терзиев ще внесе оферти за бюджет и дотогава общинските съветници би трябвало да бъдат подготвени с избора на комисии , тъй като без тях бюджетът не може да бъде обсъждан и признат.

Лилков разяснява още, че след избора на ръководител, незабавно би трябвало да постъпят към избор на комисии и дружно с Карлос Контрера са създали предложение комисиите да бъдат съразмерно показани според от представителството на общинските съветници в СОС и по подобен метод да се разпределят и председателските места в комисиите. Лилков добави:

" Положително е това, че виждаме, че ПП-ДБ-СС са склонни на отстъпки, макар че те са политическата секта, която завоюва изборите, т.е. оценяваме като прогрес и актуалните диалози, които водихме, и сме оптимисти за това, което ще се случи в идващите дни ".  

Контрера също разяснява, че видял " разтопяване на ледовете ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР