След провала на управляващата партия Сириза на евровота и

...
След провала на управляващата партия Сириза  на евровота и
Коментари Харесай

Гърция се готви за предсрочни избори

След неуспеха на ръководещата партия " Сириза " на евровота и локалните избори от 2 юни, министър председателят Ципрас изиска разформироване на Народното събрание.


Оставка на държавното управление, разформироване на Народното събрание и изключителни парламентарни избори на 7-ми юли изиска министър председателят Ципрас на срещата с гръцкия президент. Правителството на Сириза ще ръководи до изборите и няма да се назначава длъжностен кабинет.

Сириза не съумя да завърши цялостен мандат. Резултатите от евровота с победа на консерваторите от " Нова Демокрация " с над 9% пред Сириза демонстрираха, че гърците отдръпнаха цялостното си доверие от ръководещата партия. Седмица по-късно Сириза изгуби и локалния избор. Нито един регионален шеф, нито един кмет на огромен гръцки град не беше определен от претендентите на ръководещата партия.

Наказателният избор на гърците беше ориентиран против високата безработица, тежките налози и неуважение на мнението на гласоподавателите от референдума против контракта с кредиторите до името на Северна Македония. Скандалите за корупция усилиха недоверието.

В послание към гърците министър председателят Ципрас подчертава в предизборната стратегия на Сириза на обещания за промени в обществената политика и облекчение на налозите. Според социолозите, макар обещанията успеха на " Нова Демокрация " е сигурна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР