След проучване в Аржентина изследователите съобщават, че хапчетата цитизин –

...
След проучване в Аржентина изследователите съобщават, че хапчетата цитизин –
Коментари Харесай

Искате ли да откажете цигарите през 2024 г.? Пушачите са „с два пъти по-склонни да се откажат от вредния навик“ с цитизин, установява проучване

След изследване в Аржентина откривателите оповестяват, че хапчетата цитизин – неникотинова помощ – са повече от два пъти по-ефективни от плацебо за подкрепяне хората се отхвърлят от пушенето.

Съединението на растителна основа - естествена съставна част на семената на cytisus laburnum - в предишното се е употребило в медицината в Източна Европа, като изследванията датират от 60-те години на предишния век.

То не се предлага в редица страни, в това число Съединени американски щати, само че неотдавна получи регулаторно утвърждение в Обединеното кралство и ще се предлага по рецепта от 22 януари.

Проучването, оповестено в списание Addiction, сплотява резултатите от осем рандомизирани следени изследвания, които съпоставят степента на успеваемост на пушачи, които се пробват да откажат, до момента в който одобряват цитизин или плацебо.

От близо 6000 пациенти, резултатите демонстрират, че хапчетата цитизин са повече от два пъти по-ефективни от плацебо оказва помощ на хората да се откажат от пушенето.

Проучването също по този начин ра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР