След протестите на овцевъди и козевъди, към подобни действия се

...
След протестите на овцевъди и козевъди, към подобни действия се
Коментари Харесай

И производителите на патици готвят протест срещу БАБХ


След митингите на овцевъди и козевъди, към сходни дейности се насочват и производителите на водоплаващи птици в България, които не са удовлетворени от промени в разпоредба на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Професионалната им организация разгласи, че възнамерява протестни дейности в границите на закона, в случай че не бъдат задоволени настояванията им. Става дума за смяна в разпоредба на Агенцията, която се отнася до ограниченията за профилактика, ограничение и очистване на заболяването инфлуенца или грип при птиците.
В Раковски в петък те гласоподаваха декларация, която ще подават в Министерството на земеделието и храните още в понеделник. Конкретният мотив, който ги разгневи, е методът на стерилизация на патиците.
260 ферми за патици има в страната, най-голямата част от тях се намират на територията на община Раковски. Това е главен занаят за огромна част от популацията в района. Производителите на патици упорстват и за оставката на изпълнителния шеф на Агенцията на храните доктор Дамян Илиев поради несправяне със служебните отговорности.
През април във фермите им бяха умъртвявани патици, обещаните обезщетения още не са изплатени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР