След протест на граждани Столичната община реши да закрие Кризисния

...
След протест на граждани Столичната община реши да закрие Кризисния
Коментари Харесай

Закриват Кризисния център за бездомни хора в квартал Захарна фабрика

След митинг на жители Столичната община реши да закрие Кризисния център за бездомни хора в квартал "Захарна фабрика ". Центърът, който се намира в блок 51, ще спре работа още тази година, а филиалът към него - в блок 48, ще бъде закрит до две години.

Това стана ясно след среща на Инициативния комитет на протестиращите с представители на Столичната община.

Пред Хоризонт Минка Йовчева от дирекция "Социални действия " изясни пред БНР: “Тази услуга ще продължи да съществува, само че не на територията на Захарна фабрика и надалеч от обществото, което има своите визии за този тип обществена услуга “.

Днес недоволните се събраха пред постройката на Столичната община.

Притеснени, че няма реакция и чуваемост на техните претенции, протестиращите от “Захарна фабрика “ се събраха пред Столичната община, с цел да бъдат видени и чути. Първоначално тяхната концепция беше да бъде проведен палатков лагер, само че за обособяването на подобен не са получили позволение.

Христина Янкулова от Инициативния комитет – “Захарна фабрика “ показа за БНР по-рано през днешния ден: "Никой не пристигна да чуе нашите проблеми, да ни изслуша, да се опита да ни помогне ".

Протестиращите напомнят, че през декември предходната година от Столичната община са дали обещание спешният център да бъде изместен.

Планирано е и автошествие през днешния ден в 16.30 часа, което ще тръгне от Общината в "Илинден " и ще спре пред постройката на Столичната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР