След проливен дъжд асфалтират дупки на паркинг пред жилищен блок.

...
След проливен дъжд асфалтират дупки на паркинг пред жилищен блок.
Коментари Харесай

Така ли трябва да се запълват дупки, гневят се русенци

След пороен дъжд асфалтират дупки на паркинг пред жилищен блок. Това се случва в Русе. Паркингът и улицата пред блок 87 в русенският квартал „ Здравец” са осеяни с дупки, оповестява Нова тв.

Хората се зарадвали когато от общинската пътно-строителна компания почнали ремонт. Иван Кънев като всеки от своите съседи също останал удовлетворен. Докато не видял, че асфалтът се поставя след пороен дъжд.

„ Знам, че два дни преди този момент се слагаше грунд тука на дупките и се зарадвахме, че ще ги запушат, а във вторник валя дъжд и сутринта като излязох на работа, знам, че имаше локви. В един миг карам в локвите и виждам, че се поставя асфалт, което за мен е недопустимо”, изясни той.

Русенецът е строител и като специалист счита, че сложена по този метод, настилката няма да издържи дълго. А съседите му се оплаквали, че години наред си трошат колите на паркинга пред блока. Затова и Иван решил да подаде сигнал, тъй като бил уверен, че новата настилка няма да издържи дълго.

„ Това, че няма никаква заварка с основата -слага се един грунд, който на идващия ден го залива водата, към този момент е безсмислен”, добави той.

При инспекция в общината се оказа, че още в сряда предходната седмица кметът бил на обиколка в квартал "Здравец ". Изпратил на място шефът на общинската строителна компания, който почнал инспекция. „ Реално този ремонт, който се е случил тук в сряда не е бил плануван. Ние работим на два други обекта в града и след изравняването на една улица, която ще вършим изцяло асфалтиране, първо се изравнява първия пласт, е останала някаква част асфалт, може би към звук -тон и нещо в термокоша и те са решили да го оползотворят”, разяснява Стамен Савов, шеф общинско дружество "Комунални действия "

Управителят на общинското сдружение изясни още, че служащите се отзовали на сигнал на гражданка, която ги помолила да запълнят дупка наоколо до блока. „ От там те са влезнали тука без да пита, даже без техническия началник, служащите като са желали да свършат добро”, добавя Савов.

Още на идващия ден отново била изпратена строителна група да приготви отначало за асфалтиране изрязаните към този момент сектори от улицата. След като минат дъждовните дни ще се постави и нов асфалт. Вече има осъдени, увериха от общината в Русе.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР