След пролетната ваканция всички ученици ще се върнат присъствено в

...
След пролетната ваканция всички ученици ще се върнат присъствено в
Коментари Харесай

Отново в клас: Децата се връщат в училище след пролетната ваканция

След пролетната почивка всички възпитаници ще се върнат присъствено в класните стаи. Отново обаче ще бъде въведен ротационен принцип за другите класове.

Ваканцията за учениците от 1. до 11. клас ще е от 3 до 11 април в това число, а за 12-класниците - от 8 до 11 април.

Почивката няма да се удължава, както предложиха от профсъюз " Образование " към КТ „ Подкрепа “ и 1 и 2 април ще са образователни дни, само че онлайн.

След 11 април в класните стаи присъствено ще се образоват обособени класове по избран график, който ще бъде създаден взаимно от Здравното и просветителното министерство.

От 5 април пък отварят детските градини и яслите.

Мария Петричева е психолог и майка на шестокласничка. Като родител тя оказва помощ на детето си да се оправя с уроците онлайн.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Учителят е доста значим като персона и като наличие. Това доста малко може да се види от тука, нали с микрофона. То има едно разпръскване доста съществено “, споделя Мария.

А като експерт следи по какъв начин отдалеченото образование се отразява на психическото здраве на децата.

„ Стряскане от тълпи, терзание, когато има повече хора – това умерено може да се следи. Тези връзки, отношение, които са свързани със социализирането, те стават нормално на открито по площадките, учебното заведение “, споделя Мария.

Част от учителите одобряват позитивно връщането към присъствено образование и ротация.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Системата, която беше въведена преди последното ни излизане в отдалечено образование, беше доста ефикасна. Предимство ще бъде, в случай че в действителност, в случай че всичко това започва от понеделник, а не от средата на седмицата. И вместо на две седмици това въртене да бъде на една седмица “, споделя Симеон Ангелов, зам.-директор на 119-то СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ".

Междувременно МОН отхвърли предлагането на Синдикат обучение към КТ „ Подкрепа “ за отпадане на държавното външно оценяване след 4. клас. Част от шефовете също не виждат причина то да не се състои.

„ Националното външно оценяване в 4. клас - това, което ще даде като резултат, е може би изясненост по какъв начин е работила системата. От неговата липса и непровеждане не произтичат изключително огромни последици за самите деца “, споделя Велина Георгиева, шеф на 31-во учебно заведение „ Иван Вазов “.
Снимка: btvnovinite.bg
От Министерството на образованието пък проучат каква част от тематиките по предметите са съумели да преподадат учителите, преди да решат какво би могло да се редуцира от изпитния материал.

Разхлабват поетапно противоепидемичните ограничения (ОБЗОР) Преустановяват плановия банкет в лечебните заведения в Смолянска област Борисов: Май - юни към този момент ще излизаме от пандемията Д-р Радка Масларска: Британският вид води до по-голямо заразяване при децата Проф. Иван Костов: Ваксините ще се поставят при експлицитното единодушие на бременните След средата на април в България ще има дози и от имунизацията на „ Янсен “ Кунчев: В края на април у нас ще има свободен избор на ваксини Обмисля се разхлабване на ограниченията след 31 март Почти 4500 са новите случаи на ковид за последното денонощие НЗОК: Издаването на документ за имунизация против COVID-19 ще е гратис
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР