След проф. Герджиков и Габровски, ГЕРБ за трети път правят

...
След проф. Герджиков и Габровски, ГЕРБ за трети път правят
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Хекимян е избран именно заради острите си критики към ГЕРБ

След проф. Герджиков и Габровски, ГЕРБ за трети път вършат опит да предлагат човек, който да разшири обсега на привлекателността. През годините Хекимян е имал безапелационна позиция и тя не е била в поддръжка на ГЕРБ. Той е определен точно тъй като доста остро, от време на време даже не в границите на журналистическата приемливост, е подлагал на критика ръководството им. Това сподели политологът проф. Румяна Коларова за " Денят онлайн ".

 

По думите ѝ в случай че ГЕРБ бяха подкрепили Лилков, това е щяло да бъде огромен пасив.

 

" Той записва своя лична листа. А главният принцип в изборите е, че наложително би трябвало да имаш и номинация за кмет. ГЕРБ вършат опит, решили са по този начин, само че евентуално е имало изследване, претегляли са профилите на разнообразни претенденти. Изключително значима е възрастта на Хекимян. Той сигурно доста интензивно може да се опълчи на експанзията против възрастните. Искат да привлекат политически пасивните гласоподаватели, по-младите. Изборът на Хекимян демонстрира друг профил. Те са насочени към посланието, не към изчерпателен спор ", разяснява тя. 

 

Според нея от голямо значение е по какъв начин ще се показват претендентите за кметове.

 

" Като че ли към момента не са посочили капацитета си да бъдат обществено представители на избрана тактика и стратегия. Терзиев още не е навлязъл в спор всъщност. На проф. Вили Лилков до болежка са му познати проблемите на Столична община, приказва доста съответно. Ваня Григорова е издигната, с цел да подсигурява почтено показване на Българска социалистическа партия, както и да сплоти левицата ", уточни политологът. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР