След продължително боледуване почина Теодосий Симеонов, съобщава пред 24 часа

...
След продължително боледуване почина Теодосий Симеонов, съобщава пред 24 часа
Коментари Харесай

Почина бившият министър на правосъдието Теодосий Симеонов

След дълготрайно боледуване умря Теодосий Симеонов, оповестява пред " 24 часа " съгражданинът му - някогашният водач на ПГ на Реформаторския блок в 43-ото Народно заседание Найден Зеленогорски, който бе и дълготраен кмет на Плевен.
Симеонов бе народен представител от Съюз на демократичните сили в 38-ото Народно заседание и министър на правораздаването в държавното управление на ОДС с министър председател Иван Костов.
" Приемете моите и на управлението на Съюз на демократичните сили най-искрени съболезнования за загубата на Теодосий Симеонов. Той беше същински демократ, който отдаде силата и силите си за смяната на България ", написа в съболезнователен адрес до околните водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов.
Поклонението пред тленните остатъци на Теодосий Симеонов е на следващия ден, 2 май от 12 ч. в черквата " Света Троица " в Плевен.
Теодосий Симеонов е роден на 12 август 1946 година През 1969 година приключва право в СУ " Св. Кл. Охридски ". От 1984 до 1990 година е юрист в Никопол, а сред 1990 и 1995 година - в Плевен, където оглавява локалната гилдия.
От 1999 до 2001 година е министър на правораздаването. През 2001 година става член на Демократическата партия и се връща към адвокатската процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР