След продължителната суша сега рискове създават валежите от дъжд. За

...
След продължителната суша сега рискове създават валежите от дъжд. За
Коментари Харесай

След сушата, проблеми вещае и дъждът

След продължителната суша в този момент опасности основават преваляванията от дъжд. За понеделник е издадено предупреждене за рисково време в цялата страна. Валежите ще бъдат обилни, а особено за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска - интензивни. В Северозападна България ще продължи да пада и сняг, снежната завивка ще се усилва.

В доста региони от Западна България вали от няколко дни. „ В интервала 10-12 януари се чакат обилни покачвания на равнищата на Струма и Места. Днес и през нощта против 11 януари в резултат на преваляванията се чака покачване на равнището на река Места в горното й течение и в горното и междинното течение на река Струма. Значителни ще бъдат преваляванията в региона на Перник, Кюстендил, Благоевград. Вечерта и през нощта против 12 януари още веднъж се чакат обилни покачвания в региона на Благоевград, Кресна, Сандански и Петрич и в региона град Гоце Делчев. Реките са пълноводни, водните количества са към прага за високи води, което основава препоставки за разливи в ниските елементи към реките “, предизвестиха от Национален институт по метеорология и хидрология пред БНР. Любопитно е, че тъкмо в такава обстановка стартира, който е ситуиран на Струма. Съоръжението също е цялостно с вода.

Още през вчерашния ден Струма отнесе понтонен мост. Той бе употребен при построяването на автомагистралата в региона на тунел „ Железница “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР