След продължителен процес у нас с променлив резултат, през юни

...
След продължителен процес у нас с променлив резултат, през юни
Коментари Харесай

Последна Информация: Тежки Присъди За Смъртта На Чората!

След нескончаем развой у нас с изменчив резултат, през юни 2011 година Върховният касационен съд (ВКС) стигна до заключението, че петимата служители на реда са почтени. През 2016 година Върховен касационен съд обаче възобнови делото за гибелта на Ангел Димитров - Чората, откакто основният прокурор Сотир Цацаров изиска това. Основание за настояването му беше решението на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург да осъди България на 1 юли 2014 година.

В ефира на Нова телевизия единият от наказаните - Мирослав Писов, дефинира присъдата като политическа и непосредствено упрекна шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов.

Според Писов присъдата е част от проект за завладяване на властта и налагане на джендърска идеология. " Това е политическо решение. Тази група желае да вземе властта ", уточни Писов.

Той уточни, че през днешния ден ще се съобщи на управляващите. Открои обаче, че е схванал да присъдата, когато са му се обадили хората, които живеят на адреса, на който е бил регистриран той преди 20 години. Именно там са го потърсили през вчерашния ден вечерта управляващите, което, по думите на Писов, е неуместно. Дори и по персонална карта Писов от дълго време е на различен адрес.

Мирослав Писов съобщи, че никой от упрекнатите не се е крил през тези години, не се и крие сега.

" Решението на Върховния касационен съд не е правосъдно, а политическо ". Това съобщи в ефира на " Събуди се " Мирослав Писов - един от служителите на реда, наказани за гибелта на благоевградчанина Ангел Димитров-Чората. Решението на магистратите стана известно късно в петък вечерта, 14 години след акция " Респект ", при която Чората умря. Освен Писов, санкции от по седем години затвор получиха още четирима униформени - Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР