След продължителен дебат НС на БСП реши проф. Анелия Клисарова

...
След продължителен дебат НС на БСП реши проф. Анелия Клисарова
Коментари Харесай

Анелия Клисарова е кандидатът на БСП във Варна

След нескончаем спор Народно събрание на Българска социалистическа партия реши проф. Анелия Клисарова да бъде претендентът за кмет на Варна от левицата. Настоящата национална представителка и някогашен учебен министър ще е и лидерка на лисата за общински съветници, откакто пленумът утвърди нов модел на кандидатската листа - друг от имената, одобрени от градската конференция там. След съвещанието зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев посочи, че градският ръководител Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие и членовете на Народно събрание са сметнали, че няма по какъв начин той да води листата на Българска социалистическа партия. " Гуцанов е събитие в Българска социалистическа партия, което това управление се опита да приключи. Смятам, че Народно събрание взе вярно решение ", добави той. Категорично бе отхвърлена опцията ръководителят на партия " Възраждане " Костадин Костадинов да бъде претендент за кмет с поддръжката на социалистите.

Гуцанов напусна съвещанието ядосан. Според него е погазен уставът и разпоредбите, като са отнети пълномощията на варненската организация и листата е пренаредена от Народно събрание. Той обаче съобщи, че няма да неодобрява изборите и ще работи за Клисарова и листата.

Пленумът единомислещо утвърди още 120 имена, които ще се явят на локалния избор с поддръжката на Българска социалистическа партия. Сред утвърдените бе и Мая Манолова, която получи доверието на столичните социалисти.

Във втората част претенденти за кметове след първите 161, които бяха одобрени на 3 септември, 35 души са до 40 години. 18 от претендентите са подкрепени от коалиция " Българска социалистическа партия за България ", 103 са издигнали от обединението, като партийните членове са 68. Почти всички са с висше обучение, разгласи при започване на съвещанието Добрев. Към момента Българска социалистическа партия няма претенденти за кмет или общински съветници в Сърница и Борино. Само с листа за съветници Българска социалистическа партия ще се яви на вота в Якоруда, Симитли, Бойница, Челопечене, Самуил, Доспат, Мирково Челопеч, Маджарово, Минерални бани, Хитрино и Стамболово.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР