След продължило една година разследване не бе намерено никакво доказателство

...
След продължило една година разследване не бе намерено никакво доказателство
Коментари Харесай

Няма доказателства за връзки между извършителите на атентатите в Каталуния и чуждестранни джихадисти

След траяло една година следствие не бе открито никакво доказателство за възможна връзка сред джихадистката формация, обвинена в осъществяването на атентатите в Каталуния през 2017 година , и задгранични организации, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

" Никой от детайлите, с който, с помощта на многото ни следствия, разполагаме към днешна дата, не ни разрешава да установим външен фактор, обвързван с атентатите ", сподели в изявление за Агенция Франс Прес подполковник Франсиско Васкес от испанската Гражданска армия.

Гражданската армия, в съдействие с националната и с районната каталунска полиция, проверява нападенията, осъществени в центъра на Барселона и в курорта Камбрилс , при които бяха убити 16 души.

Пътуванията във Франция и Белгия на някои членове на джихадистката формация , формирана от имам и група младежи от град Рипой, на 100 км северно от Барселона, накараха следователите да подозират за връзки с други ислямистки обединения в тези страни .
 
 Gulliver/Getty Images-->

Изявленията на Васкес опонират на информациите в испански медии, че мозъкът на атентатите още се укрива и сега на нападенията се е намирал в Централна Европа.

Осем членове на групировката са мъртви, от които шестима бяха убити от полицията, а двама, включително имамът, починаха при случаен гърмеж на експлозиви, които са произвеждали в навечерието на атентатите.

Още двама са в затвор в очакване на присъдите си в Мадрид, а двама бяха освободени под гаранция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР