След продължила над 2 часа дискусия Столичният общински съвет (СОС)

...
След продължила над 2 часа дискусия Столичният общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

В центъра на София ще има две нови пешеходни зони

След траяла над 2 часа полемика Столичният общински съвет (СОС) утвърди въвеждане на две нови пешеходни зони в центъра на София - на бул. " Витоша " в сектора сред ул. " Алабин " и бул. " Ал. Стамболийски " и на ул. " Георг Вашингтон " сред ул. " Пиротска " и ул. " Трапезица ".

С друго решение съветниците утвърдиха въвеждане на ограничаване на скоростта до 30 км/ч в пространството сред ул. " Алабин ", булевардите " Христо Ботев ", " Васил Левски ", " Цар Освободител " и ул. " Леге ".

Предложенията са на зам.-кмета по превоза Евгени Крусев. Той бе съществено подложен на критика от опозицията поради късите отчети, с които го обоснова, и неналичието на причини и разбори към тях. Според съветниците предложенията са недомислени и реализирането им ще докара до съществени тапи по вътрешните квартални улици, да вземем за пример по " Цар Самуил " и " Княз Борис I ", които се чака да поемат трафика след затварянето на сектора от бул. " Витоша ". Съветникът от " Реформаторския блок " Борислав Бориславов (СДС) даже предложи Крусев да бъде изпратен на курс по какъв начин се пишат отчети.

Зам.-кметът отговори, че в региона има две линии на метрото, два подземни паркинга и пет трамвайни линии. Въвеждането на пешеходната зона по " Георг Вашингтон " той обоснова с обстоятелството, че по този начин щял да се обезпечи добър и елементарен подстъп към Западната врата на Сердика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР