След продължила над 10 години работа по проекта "Бронзовата къща"

...
След продължила над 10 години работа по проекта "Бронзовата къща"
Коментари Харесай

Откриха Бронзовата къща пред Двореца в София

След траяла над 10 години работа по плана "Бронзовата къща " Пламен Деянофф откри скулптурата си пред Националната изложба – Двореца. Изграждането на монумента е приключено на 27 юни 2018 година, на мястото на Мавзолея, а от началото на септември е инсталирано и осветлението.

"Бронзовата къща " откриха създателят Пламен Деянофф, Андреа Вике, дипломат на Република Австрия, Николаус Шафхаузен, шеф на "Кунстхале " Виена и Бернхард Хайнц, Председател на УС на Фондация "Пламен Деянофф ".
11
Австрийско-българският художник Пламен Деянофф, който живее във Виена, преследва повече от 10 години художествената цел за основаване на бронзова статуя, с налично за публиката вътрешно пространство - "Бронзовата къща ". Това е обект с размери на основата 5,4 м х 5,4 м и височина 11 м, който се състои от настрана изляти бронзови детайли, в който може да се влиза.

Изграждането на скулптурата е най-големият двустранен австрийско-български културен план за последните десетилетия, като разноските за построяването в София възлизат на към 300 000 евро, предоставени от спонсорите и австрийската страна, както и укрепването на фундамента от Столична община.
11
Проектът се осъществя във връзка на поредните ръководи на Съвета на Европейски Съюз на България и Австрия през актуалната година и е забележим знак на другарството и връзките сред двете страни, отбелязва "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР