След продължаващи критики за работата ѝ по програмите за военна

...
След продължаващи критики за работата ѝ по програмите за военна
Коментари Харесай

Военният министър на Германия подаде оставка

След продължаващи рецензии за работата ѝ по стратегиите за военна рационализация и оръжейните доставки на страната за Украйна, немската министър на защитата Кристине Ламбрехт подаде оставка, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

В изказване Ламбрехт заяви, че е подала молба за оставка до канцлера Олаф Шолц, заявявайки, че „ месеците на медийно внимание към моята персона “ са попречили на провеждането на спор всъщност по отношение на военната политика и политиката за сигурност на Германия.

„ Ценената и доста потребна работа на бойците и на доста хора в моето министерство би трябвало да стои на напред във времето “, сподели Ламбрехт.

Ройтерс показва, че решението на Ламбрехт да се отдръпна идва в миг, когато Германия е под все по-засилващ се напън да утвърди увеличението на интернационалната военна поддръжка за Киев. Възникнаха неуместни въпроси и за боеспособността на немската войска, откакто няколко бойни машини на пехотата „ Пума “ бяха извадени от употреба по време на неотдавнашно военно обучение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР