След призив на болница „Пирогов“ десетки хора дариха кръв в

...
След призив на болница „Пирогов“ десетки хора дариха кръв в
Коментари Харесай

Десетки дариха кръв за блъснато от автобус момиче, майката трогната

След апел на болница „ Пирогов “ десетки хора подариха кръв в Националния център по трансфузионна хематология. Повечето от тях откликнаха на молбата да оказват помощ на 17-годишното момиче, което беше блъснато от рейс на градския превоз в София.

В центъра за кръводаряване двама лекари и няколко медицински сестри работеха изключително, с цел да не връщат кръводарителите.

Въпреки студа доста близки и другари на потърпевшата ученичка чакаха своя ред. Сред тях и съученикът ѝ Мартин Димитров. „ Случилото се ми повлия прочувствено. Исках да направя нещо положително и да даря кръв за нея “, сподели момчето.

Вече е дарено задоволително количество кръв за претърпялото злополука момиче.

Предстоят ѝ още интервенции в „ Пирогов “, положението ѝ остава сериозно. По случая се води следствие, с цел да се изяснят аргументите за тежкия случай.

Лекарите са безапелационни, че няма противопоказания за имунизирани против COVID-19 да дарят кръв, стига да са спазени избрани периоди: за имунизациите на „ Янсен “ и „ Астра Зенека “ срокът е 28 дни от имунизация, за „ Пфайзер “ и „ Модерна “ е 48 часа.

Ако изпитаме болежка или имаме температура, би трябвало да отложим даряването на кръв с най-малко 1 седмица.

Екипът на болница „ Пирогов “ насочва своята голяма признателност към всички кръводарители, които през днешния ден се отзоваха на апела за незабавно кръводаряване:

„ Десетки жители благородно откликнаха на потребността от кръв с кръвна група А (резус фактор положителен) и работата на болничното заведение продължава безпроблемно. В момента разполагаме с задоволително количество кръв и кръвни артикули, само че отчитаме и обстоятелството, че потребностите на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ не престават да остават високи!

Призоваваме жителите да запазят позитивната сила, генерирана в обществото, вследствие на апела за доброволни кръводарители, като не престават да подаряват кръв за потребностите на болница „ Пирогов “ през цялата идна седмица в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София. Само по този начин можем да подсигуряваме, че ще бъдат избегнати нови сериозни обстановки, които да постановат отправянето на апели за незабавно кръводаряване.

УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ изпраща своята благодарност и към екипа на Националния център по трансфузионна хематология в гр. София, без чийто старания и отдаденост на идеята, триумфът на тази акция би бил неосъществим!

Нека всички искащи лица, които желаят да оказват помощ на болничното заведение, да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра от понеделник до петък сред 08 и 18 ч. с спиране сред 12 и 13 ч. "

" Вашата любов и религия ще върнат Али към живота " - това е посланието на майката на блъснатото от рейс в столицата момиче към десетките хора, които чакаха през днешния ден в студа пред " Пирогов ", с цел да дарят кръв.

Ученичката пострада тежко преди дни в столичния квартал " Люлин ". Според Аделина Банакиева, която е измежду споделилите апела за кръводаряване, единствено в София откликналите са над 130, а има и такива в други градове.

Тя предава думите на майката на момичето, която благодари на доброволците, на околните и на всички лекари и експерти в Детската реанимация на УМБАЛСМ " Пирогов ", където се бори за живота си то.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР