След призив на болница „Пирогов“ десетки хора дариха кръв в

...
След призив на болница „Пирогов“ десетки хора дариха кръв в
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност: Десетки дариха кръв за блъснато от автобус момиче


След апел на болница „ Пирогов “ десетки хора подариха кръв в Националния център по трансфузионна хематология. Повечето от тях откликнаха на молбата да оказват помощ на 17-годишното момиче, което беше блъснато от рейс на градския превоз в София.

В центъра за кръводаряване двама лекари и няколко медицински сестри работеха изключително, с цел да не връщат кръводарителите.

Въпреки студа доста близки и другари на потърпевшата ученичка чакаха своя ред. Сред тях и съученикът ѝ Мартин Димитров. „ Случилото се ми повлия прочувствено. Исках да направя нещо положително и да даря кръв за нея “, сподели момчето.

Вече е дарено задоволително количество кръв за претърпялото злополука момиче.

Предстоят ѝ още интервенции в „ Пирогов “, положението ѝ остава сериозно. По случая се води следствие, с цел да се изяснят аргументите за тежкия случай.

Лекарите са безапелационни, че няма противопоказания за имунизирани против COVID-19 да дарят кръв, стига да са спазени избрани периоди: за имунизациите на „ Янсен “ и „ Астра Зенека “ срокът е 28 дни от имунизация, за „ Пфайзер “ и „ Модерна “ е 48 часа.

Ако изпитаме болежка или имаме температура, би трябвало да отложим даряването на кръв с най-малко 1 седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР