След приземяването на първия полет от Баку в 10,05 ч.

...
След приземяването на първия полет от Баку в 10,05 ч.
Коментари Харесай

Разрязаха голяма торта послучай първия полет Баку - София

След приземяването на първия полет от Баку в 10,05 ч. на летище София министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски откри и на българска земя първата постоянна въздушна линия сред България и Азербайджан, предава Канал 3.
Присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, представители на Президентството, депутати, посланикът на Азербайджан Нейно превъзходителство Наргиз Гурбанова, представители на посолството, посетители от Азербайджан, предприемачи. Събитието бе подсладено с разрязаната най-после огромна торта.

" Идеята е от 2015 година, несъмнено, с изключение на желанието и волята на премиера Борисов, при последното посещаване на президента Радев тематиката бе наранена, и с огромното предпочитание на президента господин Алиев стана факт тази постоянна въздушна линия сред Баку и София ", съобщи Ивайло Московски.

" Искам да кажа, че Азербайджан и Баку са прелестни места, Баку е съвременен и актуален град, уповавам се този полет да сътвори по-близки контакти сред бизнеса на България и на Азербайджан, благоприятни условия за туризъм.

Хубаво е и за двата народа, има още доста тематики да се случат по отношение на това посещаване. Нека този полет, тази въздушна линия, да бъдат знак на задълбочаващите се контакти сред двете страни ", добави Московски.

" За мен бе наслаждение този полет да бъде открит от двамата министър председатели ", съобщи на британски посланикът на Азербайджан в София Наргиз Гурбанова. " Отбелязваме тази година 25 година от определяне на дипломатически връзки и 100 година от определяне на Азербайджанската република.

Вярваме, че с този полет София и Баку ще станат още по-близки, и с него ще се укрепят позициите на нашите страни като центрове на пътешестване ". Накрая Нейно превъзходителство приключи на български: " Благодаря! "
Полетите ще се правят веднъж седмично с азерската ниcкотарифна самолетна компания " Buta Airways ", която е дъщерна компания на националния авиопревозвач " Azerbaijan Airlines ".

По този метод България става първата дестинация в Европейския съюз, където " Buta Airways " ще реализира директни полети. " Българите ще могат да пътуват за 29 евро до тази прелестна страна ", сподели в Баку министър председателят Бойко Борисов.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР