След присъединяване на Крим към Русия на полуострова започнало възраждане

...
След присъединяване на Крим към Русия на полуострова започнало възраждане
Коментари Харесай

BlackSeaNews: Военната промишленост се възражда в руския Крим

След присъединение на Крим към Русия на полуострова почнало възобновление на военната индустрия, установи основният редактор на украинското издание BlackSeaNews Андрей Клеменко.

Клеменко в списание „ Украинский тиждень” цитира данни за промишленото произвеждане в Крим за 2014, 2015 и 2016 година Експертът е шокиран от темпа на растежа на производството.

„ До средата на 2018 година формалният ритъм на растежа на промишлено произвеждане за Севастопол остава доста висок – 110%” – написа той.

Журналистът отбелязва, че в съветската статистика не се регистрират индикатори, свързани с Министерството на защитата, ВПК и енергетиката. Те обаче попадат в салдото на новите притежатели.

„ В корабостроителния цех „ Море” се строят три ракетни корвети за близката морска зона по новия план „ Каракурт”, имащи на въоръжение 8 крилати ракети „ Калибр-НМ”, декларирал Клеменко. В кримските предприятия в най-близко време ще бъдат издигнати не по-малко от 9 ракетни корвети, носещи общо 72 крилати ракети.

„ Това е опасност освен за Украйна, само че и за страните от Европейски Съюз и Средиземноморието. Като цяло растежът на произвеждане на предприятията от ВПК в Крим през 2017 година спрямо 2015 година възлиза на 430,8%, а от 2016-та – 227,6%” – обобщил Клеменко.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР