След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за

...
След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за
Коментари Харесай

Инициативният комитет, издигнал Манолова, ще иска касиране на изборите

След привършване на преброяването ще желаеме анулиране на изборите за кмет на София ", съобщи през днешния ден ръководителят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като цивилен претендент за кмет на София, Никола Вапцаров, съобщи пресцентъра на някогашния омбудсман. Според предварителните данни тя губи с дребна разлика балотажа, извършен през днешния ден.

На конференция Манолова разгласи, че ще се бори за смяна на модела в България. В изказване пред медиите в нощта след балотажа тя сподели, че ще разгласи метода и формата, под които ще го направи, откакто види окончателните резултати.

" Пожелах да има открити и почтени избори, по този начин както до момента ние водехме акцията. За страдание обаче, ГЕРБ, в лицето на ръководителя на ОИК Полина Витанова, реши още веднъж да всее подозрения в честността на изборния развой ", изясни Вапцаров.

По думите му той е поискал да влезе в зала " Арена Армеец ", където сега се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Никола Вапцаров е изискал да влезе като ръководител на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

" Беше ми отхвърлен изрично достъп, като госпожа Витанова съобщи, че съм представляващ, а не представител и би трябвало да упълномощя себе си ", изясни ръководителят на Инициативния комитет на Манолова.

Според него, това съчетано с десетките сигнали за пазаруване на гласове и манипулиран избор, както и фрапантната разлика на екзит половете с данните на паралелното броене, дава съображение да се счита, че ГЕРБ манипулират изборния развой.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (418)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР