След приключване на необходимите процедури, турска фирма се готви да

...
След приключване на необходимите процедури, турска фирма се готви да
Коментари Харесай

Нов вид дюнер навлиза в Европа

 След привършване на нужните процедури, турска компания се готви да вкара дюнер кебап от риба в Европа. Това ще се случи откакто получи нужните утвърждения за износа на новия специалитет в страни от Европейски Съюз, заяви в. " Сабах “.

Фирмата “Tek Balık Döner ", почнала като дребен ресторант в Истанбул, е в последния стадий на всеобщо произвеждане на своя рибен дюнер кебап в Измир след четири години проучвания и разработки.

Дюнерите, известни и като дюнер кебап, са една от най-международно приетите турски храни в света. Дюнерът е тип кебап, подготвен от месо на отвесна скара. Подправеното месо, подредено във формата на извърнат конус, се завърта постепенно върху шиша паралелно до отвесен радиатор, нормално газов. Външният пласт се нарязва на тънки филийки, до момента в който се подготвя.

След закупуване на фабрика в региона Торбалъ в западната провинция Измир, компанията стартира да създава главните си специалитети рибен дюнер кебап и рибен бургер. Сега има желание да навлезе на европейските пазари, откакто завърши нужните процедури за експорт.

Кебапът на " Tek Balık Döner “ се създава най-много от скумрия и сьомга. Рибата, съхранявана замразена, се размразява за осем часа. След разчистване рибните кости се отстраняват една по една с пинсета и се подправя по специфичната рецепта на марката.

Мениджърът на фабриката на компанията Мерве Алтънсой съобщи, че тяхното естествено мариноване отстранява миризмата и извежда специфични аромати.

Марката към този момент продава рибен дюнер в личните си вериги магазини и води договаряния с огромните вериги за дюнер кебап в Европа, сподели Алтънсой пред Анадолската организация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР