След приемането на закона, забраняващ Brexit без сделка, и отказа

След приемането на закона, забраняващ Brexit без сделка, и отказа ...

Финансист: Вариантите пред Джонсън намаляват.


След приемането на закона, забраняващ Brexit без сделка, и отказа за предсрочни парламентарни избори вариантите пред британския премиер Борис Джонсън са доста ограничени. Това мнение изказа финансистът Юлиан Войнов в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него изборът на Джонсън за следващ ход вече се свежда до това да подаде оставка или да не изпълни ангажимента от приетия закон срещу „твърд“ Brexit.

„Този проблем трябва да бъде решен, защото има не само политически, но и чисто икономически измерения, включително утежняване на изключително несигурната обстановка в световен мащаб“.

Като част от икономическите негативи от проточилите се дискусии около Brexit Войнов отбеляза напускащите Кралството компании, прехвърлянето на бизнеси в останалата част на Европейския съюз и еврозоната.

„Сериозният отлив на инвестиции вече се усеща във Великобритания. Според изчисления британският работник е загубил около 800 паунда годишно след референдума от 2016 г. само заради несигурността и намалелите инвестиции“.

Има ли добра сделка за Brexit и накъде ще поеме Лондон - вижте във видеото тук!

Източник: investor.bg