След прецизна работа криминалисти от РУ-Шумен установиха и задържаха мъж,

...
След прецизна работа криминалисти от РУ-Шумен установиха и задържаха мъж,
Коментари Харесай

Задържаха менте полицай, обирал старци по домовете

След прецизна работа криминалисти от РУ-Шумен откриха и задържаха мъж, който се представял за служител на реда и правил обири на пари от жилища на възрастни хора. Петър С./41г./ е от Каварна, само че развил „ полицейската си активност “ на територията на Шумен от 1 до 4 юни.

“Труд” научи, че той е бил освободен условно предварително от пандиза напролет. Имал е две присъди, тъй като се представял за длъжностно лице обществен служащ, забъркал се и във финансова машинация.

 trsh1406-10 В Шумен очевидно гастрольорът е проучвал и подбирал възрастните фамилии и постоянно успявал. Отмъкнал над 2000 лева Обяснявал, че е служител на реда, който прави превантивна активност и би трябвало да ревизира дали хората съхраняват парите си на уместно място. Настоявал, че би трябвало да са по-съобразителни и да се пазят от крадци. По време на „ превантивната активност “ хората му доверявали къде държат спестяванията си, а той употребил разнообразни трикове да отклони вниманието им и си тръгвал с парите. В някои от случаите карал хората да слизат с него до служебния автомобил, с цел да подпишат документи за изнесената сказка.

По схемата са осъществени обири от шест фамилии, формирани са 4 досъдебни производства и за заведени 2 преписки по заявителски материали, оповестяват от полицията.

Работата на криминалистите по определяне на причинителя била усложнена от обстоятелството, че описанието, което давали за „ служителя на реда “ ужилените било в необятен диапазон – от костюмиран млад мъж до подобен, който носел папки, бил облечен в спортни облекла. Всички го описвали като доста красноречив и угрижен. Проведени са голям брой оперативни дейности до изясняване на самоличността му. Петър бил разгласен за търсене и в сряда е наложително доведен от Варна в Шумен.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Шумен е арестуван за период до 72 часа. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на наблюдаващ прокурор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР