След преселването на арменци, живеещи в Ливан, на окупираните от

...
След преселването на арменци, живеещи в Ливан, на окупираните от
Коментари Харесай

Армения транспортира кюрдски бойци от ПКК и YPG на окупираните територии на Азербайджан

След преселването на арменци, живеещи в Ливан, на окупираните от Република Армения територии на Република Азербайджан, управлението на Армения интензивно разполага там и " силите със особено предопределение " на терористична организация Кюрдска работническа партия. За това оповестява азербайджанския уеб страница

Руския уебсайт показва, че до неотдавна интензивността на Ереван в близкоизточно направление постоянно се обуславя от материалните ползи на ръководещия хайлайф. Ярък образец за това е отписването на бюджетни средства посредством доставка на остарели оръжия за Армения от Йордания чрез оръжейния търговец Давид Галстян, който е непосредствен с Никол Пашинян и взе участие в голям брой противозаконни покупко-продажби в Близкия Изток, за което оповестяват съветските и арменските медии. А в този момент в Ереван на съвсем държавно експертно равнище приказват за „ завръщането на Армения в Близкия Изток ".

В същото време, явно е, че активирането на външната политика на Армения в близкоизочното направление е директно обвързвано с турския фактор.

В това отношение е забавна скорошната обява на египетския уеб страница. Освен всичко друго, създателят на публикацията декларира, че след неотдавнашните конфликти на арменско-азербайджанската граница процесът на привличане в редиците на арменските въоръжени сили на кюрдски бойци от Работническа партия на Кюрдистан (ПКК), считани за терористични в доста страни по света, е влезнал в дейна фаза.

В отговор на военната поддръжка на Азербайджан от Турция, Армения стартира съдействие с кюрдската терористична организация ПКК и след юлските конфликти в Товуз стартира да транспортира бойци от ПКК в Карабах.

Както написа изданието, след юлските конфликти сред Армения и Азербайджан се ускори интервенцията за консолидиране на бойци от ПКК в арменската войска. и командири на ПКК са били трансферирани в Армения през Ирак и Сирия.

Първата група бойци от ПКК , доведена в Армения, се състои от 25 души. Те напущат Турция и пътуват в Ирак, където упражняват в лагера на ПКК в планината Кандил.

Съобщава се, че групата е профилирана във военна подготовка и диверсионни интервенции. Първоначално групата е закарана в иранския град Урмия през юли, където прекарва няколко дни в щаба на батальона „ Хамза " на силите със особено предопределение „ Ал-Кудс " на корпуса на Гвардейците на ислямската гражданска война (седалище в региона на Колх) и по-късно се реалокира в Армения.

Първата се състои от 250 бойци от сирийския клон на ПКК - YPG. Групата е ситуирана в региона Камишли в Северна Сирия. С прекосяването на тази група през Ирак и прехвърлянето й в Иран се прави от лоялната към Техеран група " Бадр ". Според проекта на първия стадий и при започване на септември 165 члена на групата са проникнали в Иран през граничен пункт в иранската провинция Илам и са се открили в град Мехран. На идващия ден групата отлетя за Урмия, където се приготвя да се реалокира в Армения през идващите дни.

В момента има още две групи на ПКК в Иран и Сирия, които чакат прехода към територията на Армения.
Според известието групата е профилирана в провеждането на настъпателни интервенции, което свидетелства за това, че арменската войска се готви да нападна позициите на азербайджанската войска, употребявайки диверсионно-терористични способи.

Втората група от 25 души се намира южно от Ербил, в базата на ПКК Махмур. Групата се състои от бойци с опит в партизанската война. През август тази година групата е закарана с два рейса до щаба на иракския клон на Хизбула - Харакат ал Нуджаба - в региона на Садр Сити в Багдад.

В началото на септември групата е доставена в Иран през провинция Илам, след което 17 членове на групата са изпратени в Керманшах. Останалите 8 остават в Илам. Няколко дни по-късно група от 17 души е отведена от Керманшах в Урмия, с цел да премине в Армения. Осем бойци от ПКК се насочват към Техеран и оттова отлетяват за Ереван. Бойците от ПКК при прекосяване от Ирак към Иран употребяват иранските села Мандазия, Първизхан и Ханаджини като директни пунктове.

Кюрдските бойци се причисляват към редовете на арменската войска. Също по този начин се оповестява, че в подмяна на потреблението на бойци от ПКК в интервенции против Азербайджан, арменската страна се съгласи да даде на терористичната организация ракетни комплекси, създадени от Русия, за битка с турските безпилотни самолети. Доставката на тези ракетни комплекси се координира от командира на ПКК в Кандил Джемил Байък и се чака, че ракетите скоро бъдат доставени в Кандил.
Като цяло групите от бойци, които са се борили в Сирия дълги години, в този момент ще съставляват опасност за целия макрорегион, подготвени да вземат участие във всевъзможни спорове против пари.

***Кюрдската организация ПКК е оповестена в Европейски Съюз за терористична.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР