След премиерата през април на Electronic Dreams - най-новата концертна

...
След премиерата през април на Electronic Dreams - най-новата концертна
Коментари Харесай

Джаз певицата Мирослава Кацарова със седем летни концерта

След премиерата през април на " Electronic Dreams " - най-новата концертна стратегия на Мирослава Кацарова, певицата стартира от Варна и Созопол лятна поредност концерти под заглавие " Electronic Summer ". Следващите са в София, Пловдив, Казанлък и Благоевград.

Мира и триото на Мирослав Турийски основават стратегия, фокусирана върху хибридната изказност и взаимоотношението сред акустични принадлежности и електронни изразни средства. Сред новия й репертоар са двете авторски композиции на Мирослав Турийски по нейни текстове - " Пробуждане " и " Теменужена ". Програмата предлага осъществявания от предходни албуми на Кацарова като " Иронично " (по неин текст и музика), " Парфюми " (по музика на Веселин Веселинов-Еко и неин текст), " Музика, мартини и пушек " (Нашата Бел Епок), " Бяло в бяло " (отново по неин текст и музика на Румен Тосков-Рупето). От песенната традиция на XX в. Кацарова избира песни на " Бийтълс ", Ленард Коен и Луис Бонфа. Сред акцентите е и пиеса на един от най-успешните и значими европейски джаз музиканти на предишния век - шведския композитор и пианист Есбьорн Свенсон.

Темите са претворени в разпознаваемата стилистика на взаимната работа сред Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. За смесването на електронно и акустично звучене основно значение има и работата на още двама музиканти - Александър Леков (басет и бас китара) и Младен Димитров (барабани и програминг).

Визуалната среда е произведение на изкуството сама по себе си - изразителен роман, въодушевен, отдаден и особено основан за концертната стратегия. Негов създател е фотографът Павел Червенков. През август са планувани три концерта: в " Сохо " в София на 23 август, в бар " Конюшните " в Пловдив на 24 август, а на 29 август е присъединяване на Мира Кацарова на Джаз фестивала в Казанлък. Последните два концерта ще бъдат в края на септември в клуб " Безистен " в Пловдив (20 септември) и " Stage Bar " в Благоевград (27 септември), научи ДУМА от Демна Димитрова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР