След премахването на повечето ограничителни мерки в Сърбия за 24

...
След премахването на повечето ограничителни мерки в Сърбия за 24
Коментари Харесай

Сърбия отваря въздушното си пространство, но заразените се увеличават

След премахването на множеството ограничаващи ограничения в Сърбия за 24 часа са регистрирани нови 114 пациенти с ковид – това два пъти повече спрямо предходното денонощие. Общият брой на жертвите доближи 230, заяви Министерството на здравеопазването на страната, съобщи БГНЕС.
Сърбия последователно омекоти ограниченията след премахването на изключителното състояние на 6 май и налагането на комендантски час от средата на март. Работят кафенета и заведения за хранене, множеството държавни и търговски предприятия също възобновиха активността си. Мерките за обществена отдалеченост на публични места и в превоза, както и нуждата от носене на маски в държавни и търговски обекти останаха.
" През последните 24 часа са разпознати 114 нови пациенти (58 от петък до събота). Общият брой на инфектираните с ковид е 10 610 души. През миналия ден са умряли двама пациенти, общо 230 души са умряли от пандемията ", оповестиха от Министерството на здравеопазването. Отбелязва се, че 4 713 души са се възстановили.
Членовете на националния спешен щаб за битка с ковид неведнъж предизвестиха, че при положение на ново нарастване на честотата на заболеваемост строгите ограничения могат да бъдат върнати.
От 8 май комерсиалните центрове последователно бяха отворени за стеснен брой гости. Националният спешен щаб за битка с COVID-19 съобщи по-рано, че Сърбия ще отвори въздушното си пространство от през днешния ден, 18 май.
Още: " Русия към този момент е твърдо номер 2 в света по разпространяване на ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР