След прекъсване от две години журналистът Васил Иванов, който сега

След прекъсване от две години журналистът Васил Иванов, който сега ...

Кирил Домусчиев поканил Васил Иванов от "Канал 3" в Нова тв.След прекъсване от две години журналистът Васил Иванов, който сега работи в "Канал 3", се връща в Нова телевизия, поканен лично от собственика Кирил Домусчиев. Това се разбира от съобщение на Нова телевизия.

Медиата обещава на зрителите си, че от септември той ще "разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами".

Ден след като прекрати договорите на разследващите журналисти Генка Шикерова и Миролюба Бенатова, телевизията съобщава, че договорът на Иванов ще е авторски. В началото на месеца се разбра, че "Нова телевизия" е предложила и на Шикерова и Бенатова промяна в трудовите взаимоотношения - те да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията, но до споразумение явно не се е стигнало.

Иванов напусна Нова телевизия със скандал през април 2017 г. след 14 г. работа там. Тогава той заяви, че си тръгва заради системна цензура и избра "Шоуто на Слави", излъчвано в конкурентната Би Ти Ви, за да разкаже, че продуцентът Дарина Сарелска спирала негови разследвания и настоявала да не се пускат материали срещу кметове след местните избори през 2015 г. Би Ти Ви обаче не излъчи предаването, а Трифонов и Иванов го "преиграха" на пресконференция.

По-късно Сарелска също напусна Нова, но Иванов не се върна. Първоначално той говореше, че има покана от "Шоуто на Слави", но праз август 2017 г. заработи за "Канал 3".

Васил Иванов бе автор и продуцент на предаването "Разследване" по "Нова телевизия". Във визитката му на сайта на медията той представен и като носител на редица награди, сред които "За свободата и бъдещето на пресата". През април 2006 г. пред дома на Иванов бе поставен взрив, при чието избухване нямаше пострадали хора, извършителят не е разкрит. През 2005 г. в негово разследване за схеми на нотариуси с издаване на пълномощни за автомобили той прехвърли колата на тогавашния главен прокурор Никола Филчев на оператор от "Нова телевизия".

От днешното съобщение на "Нова" се разбира, че в телевизията се връща и бившият й креминален репортер Тина Ивайлова.

Източник: dnevnik.bg